Transferdagboek 06/06: Messi, Bonucci en Balotelli

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 06/06: Messi, Bonucci en Balotelli

Het moment van witte rook is bijna aangebroken in Barcelona. Jorge Messi, de vader en zaakwaarnemer van Lionel Messi, is volgens AS teruggekeerd naar de Catalaanse stad met als doel de contractonderhandelingen af te ronden. Het gaat om een verlenging tot medio 2022. De huidige verbintenis van Messi loopt nog maar tot de zomer van 2018 door, waardoor de tijd toch langzaam maar zeker begint te dringen. Het bestuur van Barcelona heeft echter altijd duidelijk gemaakt dat het zich geen zorgen maakt over de toekomst van de 29-jarige sterspeler.

Dan naar Turijn. Het zo stevige defensieve blok van Juventus valt mogelijk toch uit elkaar. Mediaset Premium beweert dat Leonardo Bonucci en de kampioen van Italië openstaan voor een transfer van de verdediger naar de Premier League. Maar dan moet er wel voldoende geld op tafel komen, waarbij het gaat om een transfersom van minimaal 55 miljoen euro. De dertigjarige Italiaan staat volgens Engelse media al tijden hoog op de verlanglijstjes van Manchester City en Chelsea. De Premier League-kampioen zou een streepje voor hebben bij Bonucci, die al met Antonio Conte samenwerkte bij de nationale ploeg van Italië en Juventus.

Volgens verschillende Duitse media ligt de toekomst van Mario Balotelli in de Bundesliga. Zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, werd dinsdag gespot in Dortmund. BVB zou interesse hebben om de Italiaanse spits in te lijven. De aanvaller speelde het afgelopen seizoen voor OGC Nice, maar is transfervrij op te halen. Dinsdag werd Peter Bosz gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Die Borussen. Dat er daadwerkelijk een samenwerking tussen Bosz en Balotelli komt, lijkt vrij onwaarschijnlijk.

Manchester United wil Romelu Lukaku naar Old Trafford halen. Volgens The Manchester Evening News heeft een transfer van de Belgische spits de hoogste prioriteit voor volgend seizoen. Naast The Red Devils strijden ook Chelsea en Bayern München om de handtekening van de Everton-aanvaller.

Mocht United Lukaku mislopen, is Andrea Belotti een volgende optie voor The Red Devils. Ook daar krijgt de Engelse topclub met concurrentie te maken, want AC Milan zou al in gesprek zijn met Torino over de transfer van de 23-jarige spits. Dat meldt Sky Italia. Hij was goed voor 26 goals in de Serie A en ligt nog tot medio 2021 vast. Voor clubs buiten Italië zou Torino een minimale afkoopsom van honderd miljoen euro hebben vastgesteld, die dus niet voor Milan geldt.

Alexandre Lacazette heeft de clubs voor het uitkiezen. De Franse spits van Olympique Lyon weet nog niet waar hij komend seizoen speelt. Veel Engelse, Spaanse en Duitse topclubs zien hem graag komen. 'De Premier League is een interessante optie', zegt Lacazette tegen Eurosport. 'Het is een prachtige competitie, maar voor nu zijn het enkel geruchten.' Borussia Dortmund wordt genoemd als optie als Pierre-Emerick Aubameyang vertrekt. 'Ook de Bundesliga is een interessante competitie. Dortmund is een geweldige club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.