Diego Costa staat voor vertrek: 'Ik kom niet in plannen Conte voor'

Reacties

Chelsea lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Diego Costa. De 28-jarige spits mag vertrekken, maar weet niet of een transfer naar Atlético Madrid verstandig is.

Diego Costa staat voor vertrek: 'Ik kom niet in plannen Conte voor'

Diego Costa was dit seizoen goud waard voor Chelsea. Met twintig treffers in 35 competitieduels speelde hij een belangrijke rol in het kampioenschap van de Londense club. Desondanks lijkt de international van Spanje zijn laatste wedstrijd voor Chelsea gespeeld te hebben. 'Antonio Conte stuurde me een bericht om te vertellen dat ik niet in zijn plannen voor Chelsea voor kom', aldus Diego Costa na het gelijkspel tegen Colombia (2-2).

'Mijn relatie met de manager was erg slecht dit seizoen', vervolgde Diego Costa na de interland in Murcia, die hij in zijn geheel vanaf de bank meemaakte. 'Het is een grote teleurstelling, maar het is duidelijk dat de manager niet meer op mij rekent en mij daar niet meer wil hebben.'

Verschillende keren gaf Diego Costa aan wel wat te zien in een terugkeer naar Atlético Madrid, waar hij eerder in de periode 2010-14 furore maakte. Maar door een transferverbod zou hij daar pas vanaf januari kunnen spelen. 'Iedereen weet dat ik van Atlético houd en het leven in Madrid, maar vijf maanden niet in actie komen is lastig. Het is het seizoen voor het WK. Ik moet dus wel spelen.'

De afgelopen drie seizoenen presteerde Diego Costa, die nog een contract heeft tot medio 2019, uitstekend in dienst van Chelsea. De geboren Braziliaan was in de Premier League 52 keer trefzeker in 89 duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.