Pérez countert UEFA-dreigementen: 'Niemand kan ons verbannen'

Reacties

De UEFA reageerde snoeihard op de plannen voor een Europese Super League. Gevolgen voor clubs en spelers kunnen niet uitblijven, zo klonk het dreigend. ESL-voorzitter Florentino Pérez doet die dreigementen af als onzin.

Pérez countert UEFA-dreigementen: 'Niemand kan ons verbannen'
© Pro Shots

Deelname aan die veelbesproken competitie betekent geen deelname aan EK's en WK's, stelde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin over de gevolgen voor de spelers van de betrokken clubs. 'Dat gaat niet gebeuren', is Pérez stellig bij het Spaanse tv-programma El Chiringuito. De voorzitter van Real Madrid en de ESL maakt zich geen zorgen. 'Ik kan iedere speler verzekeren dat ze hem er niet van kunnen weerhouden voor hun land uit te komen. Dreigementen van de UEFA? Het zij zo.'

Ook de directe verwijdering van de betrokken clubs uit de Champions League ziet Pérez niet gebeuren. 'Real Madrid zal niet worden verbannen, en dat geldt ook voor Manchester City of Chelsea. Dat weet ik honderd procent zeker. Niemand kan ons uit de Champions League halen', reageerde hij op de opmerkingen van Jesper Møller, voorzitter van de Deense voetbalbond en net als Michael van Praag lid van het uitvoerend comité van de UEFA.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.