UEFA-baas fel: 'Super League-spelers worden geweerd van EK én WK'

Reacties

UEFA-baas Alexander Ceferin gaat er met gestrekt been in: spelers die uitkomen in de European Super League (ESL) zullen worden geweerd van de EK- én WK-eindronde.

UEFA-baas fel: 'Super League-spelers worden geweerd van EK én WK'
© Pro Shots

Dat bevestigt de Sloveense bestuurder in gesprek met de krant Marca. 'Voetballers die in actie komen in de Super League mogen niet deelnemen aan WK's en EK's. Ze mogen niet uitkomen in de nationale ploeg.'

De UEFA kwam zondagmiddag, toen het statement van de ESL nog moest worden verspreid, al met een snoeihard statement. De FIFA was een stuk milder, maar lijkt de organisatie van Ceferin nu rugdekking te verlenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nieuwe opzet
Maandag congresseert de UEFA in Montreux, waar wordt vergaderd over onder meer de nieuwe Champions League-opzet. Maar uiteraard wordt dit overschaduwd door het initiatief van de Europese topclubs.

'Iedereen moet het verdienen om deel te nemen aan de Europese competities', maakt Ceferin nogmaals duidelijk. 'We zijn hier allemaal tegen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.