Bedrijf achter Super League claimt ruime steun van supporters

Reacties

Een meerderheid van de voetbalfans in Europa zou positief staan tegenover de komst van een Europese Super League. Dat is de uitkomst van een onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van A22 Sports, het bedrijf dat zich na het afketsen van de Super League sterk blijft maken voor de veelbesproken supercompetitie.

Bedrijf achter Super League claimt ruime steun van supporters
© Pro Shots

In 2021 ketste een Super League nog af, nadat er onder diverse supportersgroepen veel kritiek loskwam op de oprichting ervan. Sindsdien blijven vooral Barcelona en Real Madrid zich sterk maken voor de komst van een Europese supercompetitie. De twee Spaanse grootmachten voelden zich gesteund door de uitspraak van het Europees Hof van Justitie, die de UEFA en FIFA verbood om straffen uit de delen tegen clubs die betrokken zijn bij het omstreden project.

A22 Sports juichte die uitspraak toe en treedt nu naar buiten met de resultaten van een onderzoek onder voetbalfans in Europa, dat zou bewijzen dat 72 procent van de supporters de komst van een Super League zou zien zitten. Vooral in Spanje, Portugal en Italië is de steun groot en in het bijzonder bij fans van Juventus, Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid. Fans in de jongere leeftijdsgroepen zouden het meest voorstander zijn van de komst van een Super League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Poll (gesloten) Ben jij voorstander van de komst van een Super League?
  • 12% Ja (95 stemmen)
  • 88% Nee (687 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.