Juventus bevestigt vertrek uit Super League, maar ontkent UEFA-dreigement

Reacties

Juventus heeft Barcelona en Real Madrid laten weten dat het niet langer doorgaat met het Super League-project. De grootmacht uit Turijn ontkent echter dat een dreigement van de UEFA de reden is, zoals Spaanse media stellen op basis van een brief die zij in handen hebben.

Juventus bevestigt vertrek uit Super League, maar ontkent UEFA-dreigement
© Pro Shots

Voormalig Juventus-president Andrea Agnelli was samen met zijn Spaanse collega's Joan Laporta en Florentino Pérez een de grote voorvechter van de Super League en bleef het initiatief ook steunen nadat de Engelse clubs zich hadden teruggetrokken. Agnelli is net als zijn voltallige directie inmiddels echter opgestapt bij Juve vanwege het financiële schandaal dat de club op een straf van tien minpunten kwam te staan. De nieuwe leiding heeft Barça en Real nu laten weten dat er voorbereidingen worden getroffen om uit het Super League-project te stappen.

Algemeen directeur Maurizio Scanavino (foto) stelde in de brief gericht aan Barça en Real volgens AS dat de UEFA dreigt met een uitsluiting van deelname aan de Europese competities voor vijf jaar, maar Juve ontkent dit dinsdagavond in een statement. De Europese voetbalbond doet in navolging van de Italiaanse autoriteiten onderzoek naar de financiële misstanden die De Oude Dame in eigen land al duur kwamen te staan. Volgens Marca hoopt Juventus de straf van de UEFA te beperken, door uit het door de Europese voetbalbond gehekelde Super League-project te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.