Agnelli staat ook in afscheidsspeech vierkant achter Super League

Reacties

Andrea Agnelli en Pavel Nedved, de opgestapte voorzitter en sportief directeur van Juventus, hebben woensdag ieder een afscheidsspeech gegeven tijdens een aandeelhoudersvergadering. In zijn speech verdedigde Agnelli andermaal de komst van de Super League.

Agnelli staat ook in afscheidsspeech vierkant achter Super League
© Pro Shots

Juventus strijdt samen met Real Madrid en Barcelona nog voor de nieuwe elitecompetitie, terwijl andere topclubs zich ervan hebben gedistantieerd. Agnelli wees op de investeringen bij clubs als Chelsea, AC Milan, Newcastle United, Atalanta en Leeds United, waar in sommige gevallen consortiums achter zitten. Ook de grote investeringen van Goldman Sachs, bijvoorbeeld in Barcelona, tonen volgens Agnelli de 'interesse' aan die er is in het voetbal.

De hoge voetbalbazen blijven volgens Agnelli een antwoord schuldig en 'zien het verschil niet tussen het spelletje en de zakenwereld.' Volgens Agnelli is het huidige systeem 'niet duurzaam'. 'Ons voorstel was om een ecosysteem te creëren voor de vooraanstaande Europese competities om de stabiliteit te verhogen, terwijl we de balans bewaakten tussen de nationale en Europese competities', lichtte hij toe in zijn afscheidsspeech.

Nedved blikte in zijn speech terug op zijn 'pad van jonge speler tot directeur van middelbare leeftijd'. 'Ik ben dankbaar voor ieder moment bij Juventus. Het was een eer om de club zowel op als buiten het veld te vertegenwoordigen', zei hij onder meer. Over de Super League sprak de Gouden Bal-winnaar van 2003 niet.

Super League
Vorige maand leden de drie 'Super League-clubs' nog een nederlaag bij het Europees Hof van Justitie. De advocaat-generaal oordeelde dat A22 Sports Management - het commerciële bedrijf achter de Super League - vrij is een competitie op te richten, maar dat de UEFA en de FIFA het recht hebben clubs uit competities te weren die worden georganiseerd door de bonden. Die conclusie is niet bindend, maar het advies van de advocaat-generaal wordt vaak overgenomen. Over enkele maanden wordt bekend of dat nu ook gebeurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.