Aardbeving bij Juventus: voltallig bestuur stapt op

Reacties

De crisis bij Juventus is compleet. De volledige raad van bestuur van de Italiaanse topclub heeft maandag ontslag genomen.

Aardbeving bij Juventus: voltallig bestuur stapt op
© Pro Shots

Voorzitter Andrea Agnelli gaf tot voor kort leiding aan het bestuur, waar ook vice-voorzitter Pavel Nedved en CEO Maurizio Arrivabene en zeven anderen deel van uitmaakten. Onder meer Sky Italia en La Gazzetta dello Sport schrijven de rigoureuze beslissing toe aan Prisma, het onderzoek naar valsheid in geschriften en fraude. De rechtbank van Turijn verdenkt Juve ervan in de jaren 2019, 2020 en 2021 te hebben gesjoemeld met de boekhouding.

De naam van Juventus zingt al tijden rond in het onderzoek. De CONSOB, de Italiaanse instantie die belast is met het toezicht op de beursactiviteiten, heeft onlangs om opheldering gevraagd over de financiële balans van de club. Daarop werd de aandeelhoudersvergadering verplaatst van 23 november naar 27 december. Maandag volgde een spoedvergadering in Continassa, waar de raad van bestuur kenbaar maakte op te stappen.

Succesvolle periode
Agnelli was sinds 2010 voorzitter van de roemruchte club, die onder zijn bewind onder meer negen landstitels op rij veroverde. Twee keer plaatste Juve zich voor de eindstrijd van de Champions League, maar beide finales gingen verloren. In een statement op de clubsite meldt Juve dat Maurizio Scanavino is benoemd tot nieuwe algemeen directeur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.