Super League heeft 'niet gefaald', clubs tekenden contract van 120 pagina's

Reacties

De Super League is nog altijd springlevend. Het toernooi had in april vorig jaar moeten beginnen, maar stuitte op veel weerstand. Andrea Agnelli, het brein achter de Super League, blijft fanatiek voorstander van het project.

Super League heeft 'niet gefaald', clubs tekenden contract van 120 pagina's

'De Super League heeft niet gefaald. In mijn ogen is het Europese voetbal dringend aan hervorming toe', aldus de voorzitter van Juventus donderdag op de Financial Times Business of Football Summit in Londen. Daar kreeg Agnelli flink de wind van voren: UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en La Liga-baas Javier Tebas uitten felle kritiek, ook op Agnelli persoonlijk.

Op vragen over Tebas wilde Agnelli niet ingaan: 'Zijn uitlatingen spreken voor zich.'

Volgens Agnelli is de Super League een noodzaak en zijn compromissen 'geen optie meer': 'We hebben diepere hervormingen nodig. Ik denk niet dat een monopolist geschikt is om een industrie als het voetbal te leiden. Wij denken dat zo'n regeringsstructuur niet geschikt is voor het beoogde doel', verwijst de Italiaan naar de Europese voetbalbond. 'Ik heb het dus niet over alternatieve producten, maar over hoe de voetbalindustrie wordt geleid.'

Agnelli stelt dat er nog genoeg clubs achter het idee van een Super League staan: 'De Super League is een collectief werk van twaalf clubs, niet van één persoon. Twaalf clubs hebben een contract van 120 kantjes ondertekend en dat is nog steeds bindend voor elf van die clubs.' Welke club zich níet langer achter de Super League schaart, is niet bekend.

Toen Agnelli, tot slot, werd gevraagd of Juventus de komende vijf jaar in de Champions League blijft spelen, antwoordde Agnelli cryptisch: 'Ik zie Juventus spelen in de belangrijkste Europese competitie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.