'Van der Sar en consorten verbaasd door bewering A22 Sports Management'

Reacties

Het Europees voetbal blijft verenigd tegen de komst van een Super League. Althans, die boodschap draagt de UEFA uit na een gesprek in Nyon waar verschillende functionarissen van Europese clubs bij aanwezig waren. Het gesprek vond plaats met directeur Bernd Reichart van A22 Sports Management, het bedrijf achter de Super League. Die beweerde geen clubs te vertegenwoordigen die de Super League steunen.

'Van der Sar en consorten verbaasd door bewering A22 Sports Management'
© Pro Shots

Real Madrid, Barcelona en Juventus zijn nog altijd voorstander van de nieuwe elitecompetitie, maar de rest van de voetballerij keert zich tegen het project. Bij het gesprek in Nyon was UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin aanwezig, evenals de voorzitters van La Liga (Javier Tebas) en de Serie A (Luigi De Siervo). Ook verschillende bestuurders van voetbalbonden en clubs schoven aan, onder wie Edwin van der Sar. Hij is zowel algemeen directeur van Ajax als vicevoorzitter van European Club Association.

Behalve Ajax waren ook Anderlecht, AS Roma, Atalanta, Atlético Madrid, Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, HJK Helsinki en Legia Warschau vertegenwoordigd. Premier League-clubs konden niet aanschuiven vanwege een geplande vergadering van de competitie. Spelersvakbond FIFPRO en vertegenwoordigers van Europese supportersclubs waren er ook bij in Nyon.

Samen hebben de vertegenwoordigers benadrukt dat de weerstand voor de zelfverklaarde Super League nog even overweldigend is als in april 2021. 'De UEFA en alle deelnemende stakeholders hebben opnieuw unaniem het fundament waarop projecten als de ESL zijn gebouwd afgekeurd.' A22 Sports Management ontkende tijdens het gesprek de drie clubs te vertegenwoordigen die de Super League nog steunen en zorgde daarmee voor 'verbazing' bij de aanwezige stakeholders, merkt de UEFA nog op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.