Van Praag woest op Juve-baas: 'Ordinaire leugenaar, bedrieger en verrader'

Reacties

Michael van Praag is enorm gefrustreerd over de huidige gang van zaken in de Europese voetbaltop. Als lid van het uitvoerend comité van de UEFA voelt de voetbalbestuurder zich bedrogen.

Van Praag woest op Juve-baas: 'Ordinaire leugenaar, bedrieger en verrader'
© Pro Shots

Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond stemde deze maandag in met het vernieuwen van de Champions League vanaf 2024. Het ging echter maar weinig over de nieuwe opzet van het miljardenbal. Er is nog veel frustratie na de aardbeving die zondag plaatsvond in het internationale voetballandschap. Twaalf Europese topclubs maken werk van de European Super League, waardoor een ongekende afscheiding dreigt.

Van Praag verwijt Juventus-voorzitter Andrea Agnelli dat hij allesbehalve transparant is geweest richting de UEFA. Op Twitter schrijft de Nederlandse beleidsbepaler: 'Nou mijn laatste UEFA-bestuursvergadering was wel een bijzondere. Mijn mede-bestuurslid Agnelli, die er natuurlijk niet was, ontmaskert zichzelf als een ordinaire leugenaar, bedrieger en verrader. Deze derde break away-poging is los van de inhoud echt schandalig gegaan.'

Eerder deze maandag klonken er uit de mond van UEFA-president Aleksander Ceferin al keiharde verwijten in de richting van Agnelli. 'Agnelli is voor mij de grootste teleurstelling. Ik heb nog nooit iemand gezien die zo vaak heeft gelogen. Ongelooflijk. We wisten niet dat de slangen zo dicht in de buurt waren. Nu weten we het', zei Ceferin.

Agnelli zou namens Juventus een leidende rol hebben vertolkt bij het ontwerpen van de Super League-plannen. Nu de geboorte van de nieuwe competitie is aangekondigd, is het de bedoeling dat de Super League zo snel mogelijk van start gaat. Eerst zal de oorlog op bestuurlijk niveau nog uitgevochten moeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.