Pardew kijkt watertandend uit naar terugkeer Ben Arfa

Alan Pardew kijkt vol verwachting uit naar de terugkeer van Hatem Ben Arfa. De Franse vleugelspits is op de weg terug van een hamstringblessure, die hem al sinds begin december aan de kant houdt. De lappenmand van Newcastle United wordt met de week minder goed gevuld.

Pardew kijkt watertandend uit naar terugkeer Ben Arfa

Ben Arfa (links op de foto met Danny Simpson) hoopt speelklaar te zijn voor het eerstvolgende competitieduel met Southampton, dat op 24 februari naar St. James' Park afreist. 'Ik denk dat hij mogelijk dan al terug kan keren', is Pardew hoopvol. Ook Yoan Gouffran moet tegen die tijd hersteld zijn van de scheenbeenblessure die hij zaterdag opliep tegen Tottenham Hotspur (2-1 verlies).

Eerder dit seizoen moest Pardew regelmatig improviseren door de vele blessures. Zo speelde Vurnon Anita regelmatig als rechtsback en waren met Yohan Cabaye, Jonás Gutiérrez en Tim Krul enkele belangrijke spelers voor een langere periode uitgeschakeld. Mede daardoor staat Newcastle momenteel op een teleurstellende zestiende plaats.

Met de langverwachte rentree van Ben Arfa en de van de Afrika Cup teruggekeerde Cheick Tioté kan Pardew eindelijk zijn ideale opstelling samenstellen. 'Helaas is het daar dit jaar nog geen enkele keer van gekomen. Dichterbij dan dit komen we echt niet', aldus Pardew, die deze winter Demba Ba naar Chelsea moest laten gaan, maar daar met Gouffran en Moussa Sissoko twee aanvallende versterkingen voor terug kreeg.

'Met Yoan (Gouffran, red.) aan de ene kant, Ben Arfa aan de andere kant en Moussa Sissoko en Cissé in het midden, dat is toch echt om van te watertanden. Zeker met Cheick Tioté en Sissoko erbij kunnen we echt een heel goed elftal het veld in brengen. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd. En dat is dit seizoen echt niet altijd zo geweest.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen