Chelsea op bezoek bij 'Ligue 1-club' Newcastle United

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 25ste speelronde is dat het duel tussen Newcastle United en Chelsea van zaterdagmiddag (16.00 uur).

Chelsea op bezoek bij 'Ligue 1-club' Newcastle United


NEWCASTLE UNITED
Klassering Vijftiende plaats (24 punten uit 24 duels)

Vorm Na vier opeenvolgende nederlagen en een gelijkspel boekte Newcastle United afgelopen dinsdag op bezoek bij Aston Villa eindelijk weer eens een zege. Het was een enorme opluchting voor iedereen die het Noord-Engelse mijnwerkersbolwerk een warm hart toedraagt. Door de verliespartijen dreigden de The Magpies in een degradatiestrijd te verzanden. Voorlopig moet de ploeg van manager Alan Pardew nog achterom kijken, maar het vertrouwen is groot dat dankzij een geweldige kwaliteitsinjectie in de voorbije transferperiode de club weer aansluiting kan vinden met de Engelse top.

Opvallend De afgelopen maand werd de ene na andere Fransman aangetrokken door de club. Met een beetje fantasie kan Pardew op doelman Tim Krul na een heel Frans team op de been brengen. De Londenaar heeft na de voorbije transferwindow liefst elf voetballers uit Frankrijk tot zijn beschikking.

AfwezigenTioté (Afrika Cup), Ben Arfa (hamstring), Simpson (teen), Vuckic (knie), Ryan Taylor (knie), Gosling (knie). Twijfelachtig: Marveaux (enkel).

CHELSEA
Klassering Derde plaats (46 punten uit 24 duels)

Vorm Van de laatste vijf officiële duels wist Chelsea er slechts één te winnen. Door het 2-2 gelijkspel bij Reading afgelopen woensdag liep de achterstand op koploper Manchester United op tot dertien punten. Ook het spel zelf roept weinig enthousiasme bij de zeer kritische Chelsea-aanhang. Rafael Benítez kan het in feite niet goed doen. Het helpt ook niet mee dat de Spanjaard door de club zelf in alle officiële uitingen nadrukkelijk wordt neergezet als interim-manager. Alsof hij niet gewenst is, maar door omstandigheden mag blijven zitten.

Opvallend Nathan Aké maakt steeds vaker deel uit van de wedstrijdselectie van The Blues. Zijn enige minuten in de Premier League maakte hij op Boxing Day in het duel met Norwich City, maar nadien werd hij nog vier keer als volwaardig selectielid betrokken bij een competitieduel. Zo zat de verdediger afgelopen midweek tegen Reading opnieuw op de bank.

Afwezigen Hazard (geschorst), Romeu (knie), Moses (Afrika Cup), Mikel (Afrika Cup). Twijfelachtig: Luiz (enkel), Mata (enkel).

Chelsea is al bijna zeven jaar zonder nederlaag op bezoek bij Newcastle United. De laatste keer dat de thuisclub won op Saint James' Park was in het seizoen 2005/06. Door een doelpunt van Titus Bramble won Newcastle die jaargang met 1-0 van Chelsea.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2006/07 Newcastle United - Chelsea 0-0
2007/08 Newcastle United - Chelsea 0-2
2008/09 Newcastle United - Chelsea 0-2
2010/11 Newcastle United - Chelsea 1-1
2011/12 Newcastle United - Chelsea 0-3


Tekst: Süleyman Öztürk
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Bekijk hier al onze video's