Krul lyrisch over Franse aanwinsten: 'Het is ongelooflijk'

Tim Krul (foto boven) is zeer te spreken over de tussentijdse aankopen van zijn werkgever Newcastle United. De club uit de Premier League versterkte zich tijdens de winsterstop met de Franse spelers Yoan Gouffran, Mathieu Debuchy, Mapou Yanga-Mbiwa, Massadio Haidara en Moussa Sissoko.

Krul lyrisch over Franse aanwinsten: 'Het is ongelooflijk'

'Het is ongelooflijk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen', aldus doelman Krul in gesprek met de BBC. 'Het kan twee kanten op met aankopen. De meeste spelers hebben tijd nodig om zich aan te passen, maar zij voelden zich meteen thuis.'

Wat volgde waren twee overwinningen op rij. Op Villa Park werd Aston Villa met 2-1 verslagen en afgelopen weekend klopte het elftal van manager Alan Pardew op sensationele wijze Chelsea. De ploeg uit Londen verloor op bezoek in Newcastle met 3-2, mede dankzij twee treffers van een uitblinkende Sissoko.

'Hij was ongelooflijk en liet Ashley Cole (Chelsea, red.) alleen maar achter zich aan rennen', meldde de Haagse keeper over zijn nieuwe ploeggenoot Sissoko (foto onder). 'Hij gaf ons het vertrouwen dat we iets konden creëren. Hopelijk blijft hij groeien de komende maanden.' De aanvaller zelf is ook zeer content met zijn overstap naar Engeland. 'Ik denk dat de Premier League voor mij ideaal is', aldus de spits die deze winter overkwam van Toulouse. 'Ik verlangde al jaren naar de Engelse competitie en ik ben blij dat Newcastle mij die kans heeft geboden.'

Door de overwinningen op Aston Villa en Chelsea kunnen The Magpies zich langzaamaan gaan richten op het linkerrijtje, terwijl het tijdens de teleurstellende eerste seizoenshelft voornamelijk onderin de ranglijst van de Premier League bungelde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen