Newcastle United legt met Sissoko tiende Fransman vast

Moussa Sissoko verruilt Toulouse voor Newcastle United. Dat meldt de voormalige Franse werkgever van de 23-jarige middenvelder. Voor Newcastle komt het aantal Fransen in de selectie daarmee op tien te staan.

Newcastle United legt met Sissoko tiende Fransman vast

Met de komst van Sissoko krijgt Vurnon Anita er op het middenveld een concurrent bij. De zesvoudig Franse international is afkomstig uit de jeugdopleiding van Toulouse en maakte zijn debuut in 2007. Vanaf dat moment was hij elk seizoen een vaste basiskracht in het elftal. In 191 competitiewedstrijden kwam Sissoko tot twintig doelpunten voor de Zuid-Franse ploeg.

Sinds de transfermarkt op 1 januari opende tekenden ook Massadio Haïdara, Yoann Gouffran, Mapou Yanga-Mbiwa en Mathieu Debuchy een contract bij The Magpies. De Franse enclave bestond sinds de zomer al uit Gabriel Obertan, Hatem Ben Arfa, Romain Amalfitano, Sylvain Marveux en Yohan Cabaye.

Newcastle staat momenteel op de zestiende plaats van de Premier League. Komend weekeinde komt de ploeg niet in actie, aangezien de FA Cup op het programma staat. De club van Anita en keeper Tim Krul werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door Brighton & Hove Albion.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen