Ontknoping derde periode aanstaande in KKD: dit zijn de kanshebbers

Reacties

De strijd om de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie wordt vrijdagavond beslist. Almere City FC ligt op poleposition om het bronzen kampioensschild te pakken, maar er zijn meer kanshebbers in de laatste speelronde. Hoog tijd voor een stand van zaken.

Ontknoping derde periode aanstaande in KKD: dit zijn de kanshebbers
© Pro Shots

Koploper PEC Zwolle en nummer twee Heracles Almelo gingen er eerder dit seizoen met de periodetitels vandoor. Met een riante voorsprong op de concurrentie stevenen de degradanten af op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. Voor veel andere clubs wordt het vooral een strijd om de play-offtickets. Daarbij kan een periodetitel goed van pas komen.

De winnaar van de periodetitel wint naast het kampioensschild ook een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Regelmatig komt het voor dat een periodewinnaar rechtstreeks promoveert of via de reguliere ranglijst al een play-offticket heeft bemachtigd. Het kan echter voorkomen dat bijvoorbeeld de nummer twaalf van de KKD als periodewinnaar naar de play-offs gaat.

Stand derde periode:

Club Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Almere City FC 8 17 +5
2. PEC Zwolle* 8 16 +21
3. NAC Breda 8 16 +5
4. ADO Den Haag 8 15 +2
5. De Graafschap 8 14 +8
6. Willem II 8 14 +7

* winnaar tweede periodetitel

Almere City is de favoriet om de derde periodetitel te winnen. De nummer drie van de competitie heeft een punt meer dan PEC Zwolle en NAC Breda en speelt vrijdagavond thuis tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht. Almere moet winnen om niet afhankelijk te zijn van resultaten op andere velden. Bij een nederlaag van Almere mogen naast PEC en NAC ook ADO Den Haag en in theorie ook De Graafschap en Willem II nog hopen, al zal het in het geval van de Superboeren en de Tilburgers dan wel heel gunstig moeten lopen.

PEC won al een periodetitel, waardoor het play-offticket doorschuift naar de nummer twee op de perioderanglijst in het geval dat de Zwollenaren vrijdag de derde periode winnen. Dat ticket is vooral voor NAC, ADO en De Graafschap interessant, aangezien die clubs op de reguliere ranglijst nog niet zeker zijn van deelname aan de play-offs. Almere en Willem II staan er wat dat betreft beter voor.

De criteria voor het winnen van de periodetitel:

- Puntenaantal
- Doelsaldo
- Aantal doelpunten voor
Staan twee teams op alle punten gelijk? Dan volgt een beslissingswedstrijd.

Het programma in speelronde 29:

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.