FC Eindhoven - Jong Ajax

Eindhoven heeft vrijdag in de Eerste Divisie een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Ajax II te winnen met 5-1. De thuisploeg leidde bij rust met 2-1.

De thuisploeg kwam op voorsprong toen Mawouna Amevor scoorde na 22 minuten, op aangeven van Sven van Doorm.

Kristian Hlynsson maakte gelijk na meer dan een half uur, met een assist van Ar'jany Martha.

Evan Rottier bracht in de 35ste minuut Eindhoven opnieuw een voorsprong, op aangeven van Tibo Persyn. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Van Doorm en bouwde de voorsprong uit met een assist van Jasper Dahlhaus.

Dahlhaus diepte de voorsprong van Eindhoven uit met een assist van Rottier, in de 76ste minuut.

De uiteindelijke 5-1 voor Eindhoven werd gemaakt door Moussa Sanoh.

Eindhoven heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Ajax II één overwinning en vier nederlagen heeft.

Eindhoven speelt in de volgende wedstrijd thuis tegen ADO Den Haag in het Jan Louwers Stadion, Ajax II treft NAC Breda in de uitwedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. Beide wedstrijden worden gespeeld op maandag 13 maart om 20.00 uur.