WK's, Nations League en CL-finale: KNVB schrijft miljoenen winst bij

Reacties

De KNVB heeft over boekjaar 2022/23 een winst geboekt van 6,3 miljoen euro. Dat meldt de voetbalbond woensdag in een persbericht.

WK's, Nations League en CL-finale: KNVB schrijft miljoenen winst bij
© Pro Shots

Dat alle wedstrijden weer volledig toegankelijk waren voor fans en alle competities konden worden afgemaakt, waar dit tijdens de coronaperiode niet het geval was, is volgens de KNVB een belangrijke reden voor de positieve financiële cijfers. Ook de WK-kwartfinaleplaatsen van de mannen en de vrouwen en het organiseren van de eindronde van de Nations League en de Champions League-finale voor vrouwen dragen bij aan de financiële winst.

De cijfers vielen iets lager uit dan het seizoen ervoor, toen de KNVB acht miljoen euro winst boekte. De voetbalbond had dan ook een onverwachte kostenpost door de cyberaanval op het hoofdkantoor van eerder dit jaar. Het leidde tot onvoorziene kosten, bijvoorbeeld vanwege inhuren van experts. 'Daarnaast zijn incidentele kosten gemaakt voor tijdelijke uitwijkvoorzieningen en zijn vervangingsinvesteringen naar voren gehaald', aldus de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.