RB Leipzig heeft Hertha BSC zaterdag een enorme dreun uitgedeeld. De formatie van trainer Ralf Rangnick was met ruime cijfers te sterk voor Karim Rekik en zijn ploeggenoten uit de Duitse hoofdstad. Yussuf Poulsen maakte een hattrick.

RB Leipzig
5 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Hertha maakte eigenlijk geen enkel moment aanspraak op de zege in Leipzig. Emil Forsberg opende al na ruim een kwartier de score na een fraaie dieptepass van Kevin Kampl. Tien minuten later lag het weer helemaal open in de defensie van Hertha. Poulsen bediende Timo Werner en kreeg de bal kort daarna terug om binnen te tikken: 2-0.

In de tweede helft ging Leipzig rustig verder en lukte het Hertha niet om de flow van de thuisploeg te doorbreken. Werner stelde Poulsen na 56 minuten in staat om de derde treffer te maken en de aanvaller aasde daarna op een hattrick.

Karim Rekik probeert Timo Werner van de bal te houden.

Die deed niet lang op zich wachten. Tyler Adams ontregelde de verdediging van Hertha met een splijtende pass op Poulsen, die met een wippertje keeper Rune Jarstein verschalkte. Twee minuten daarna scoorde ook basisdebutant Amadou Haidara. Werner zorgde daar voor de derde keer voor de assist. Rekik moest het allemaal aanzien. Landgenoten Javairô Dilrosun en Derrick Luckassen ontbraken vanwege blessures.

Leipzig verstevigt door de zege de derde plek in de Bundesliga na de nederlaag van Borussia Mönchengladbach tegen Fortuna Düsseldorf (3-1). De voorsprong van Leipzig bedraagt nu vijf punten. Hertha staat met 35 punten op de tiende plaats.