Steun voor Rekik na eerste rode kaart in Duitse dienst

Hertha BSC maakte het Bayern München behoorlijk lastig, maar hield niets over aan de uitwedstrijd in Zuid-Duitsland (1-0). Karim Rekik werd vlak voor tijd met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Rekik kreeg het na een duel aan de stok met Robert Lewandowski en ving de aanvaller van Bayern op toen hij opstond. Lewandowski ging theatraal naar de grond en Rekik werd bestraft met zijn eerste rode kaart in dienst van Hertha. Zijn coach Pál Dárdai neemt Rekik niets kwalijk: 'De scheidsrechter heeft een goede wedstrijd gefloten, maar dat was geen rood. Misschien lichtrood', stelde de oefenmeester tegenover Kicker.

(Tekst gaat door onder de foto's)

Dardai baalde vooral van de in zijn ogen onverdiende nederlaag. 'We hadden meer verdiend dan dit', analyseerde hij. 'In de eerste helft hebben we tactisch gezien zeer goed en gedisciplineerd gespeeld, we hebben Bayern toen echt vastgezet. Wanneer je dan op achterstand komt, weet je dat het erg moeilijk wordt tegen Bayern, omdat je dan ruimtes moet weggeven. Maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld.'

Kovac
Bayern staat dankzij de driepunter op gelijke hoogte met koploper Borussia Dortmund, dat nog wel een duel tegoed heeft en zondag tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz speelt. Bayern-coach Niko Kovac is blij dat de buit binnen is. 'In de eerste helft hadden we het moeilijk, omdat Hertha toen echt goed speelde. Je kon wel merken dat we een zware wedstrijd en een reis achter de rug hebben', doelde de coach op de midweekse Champions League-wedstrijd bij Liverpool. 'Over het algemeen ben ik zeer tevreden, de spelers hebben een extra vrije dag verdiend. Ze hoeven zich dinsdag pas weer te melden.'