Olij zet Oranje en EK nog niet uit zijn hoofd: 'Maar je moet ook realistisch zijn'

Reacties

Sparta Rotterdam-keeper Nick Olij hoopt ondanks de teleurstellende resultaten met zijn club nog altijd in beeld te blijven bij het Nederlands elftal. De doelman weet ook dat bondscoach Ronald Koeman andere opties heeft voor in het doel.

Olij zet Oranje en EK nog niet uit zijn hoofd: 'Maar je moet ook realistisch zijn'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Sparta ging zondagavond onderuit bij Feyenoord en is door drie zeges in de laatste tien competitieduels teruggezakt naar de tiende plaats. Olij hield een klein uur stand in Rotterdam-Zuid, waarna Feyenoord in een tijdsbestek van zes minuten de derby van Rotterdam besliste door goals van Dávid Hancko (penalty) en Lutsharel Geertruida.

Op de persconferentie na de wedstrijd kreeg Olij de vraag of de geluiden kloppen dat Feyenoord hem in het vizier heeft voor volgend seizoen. 'Er speelt op dit moment niets, dus ik kan geen ja of nee zeggen', reageerde de doelman van Sparta, die zich in oktober vorig jaar voor het eerst mocht melden bij Oranje.

Volgende maand staan oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) op het programma voor Oranje. Olij hoopt er dan weer bij te zijn. 'Als de kans komt, komt ie en anders niet. Alles valt of staat met mijn eigen prestaties. Ik moet proberen om het de bondscoach zo moeilijk mogelijk te maken', aldus de keeper, die in oktober tegen Frankrijk en Griekenland op de bank bleef.

'Soms moet je ook realistisch zijn. Er zijn andere keepers die dit op moment op een hoger niveau spelen dan ik. Het is aan mij om wekelijks uit te blinken. En dan gaan we zien wat er gaat gebeuren', vervolgt Olij, die twee concurrenten minder heeft voor de keepersrollen bij Oranje. Feyenoorder Justin Bijlow is op dit moment geblesseerd en Andries Noppert is zijn basisplaats bij SC Heerenveen kwijt.

Tactiek
Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk reageerde na de nederlaag bij Feyenoord op vragen over de tactiek van zijn ploeg, waar ook Feyenoord-collega Arne Slot over sprak. 'Als wij superhoog druk zetten tegen Feyenoord dan kunnen we de ballen nog vaker uit het netje halen. We wilden het Feyenoord moeilijk maken en zij hebben niet heel veel grote kansen gehad. We zijn er zelf alleen te weinig uitgekomen. Uiteindelijk missen we daarvoor te veel spelers en dan moet je puzzelen. 0-0 was het maximaal haalbare voor ons', verklaart Rijsdijk.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
14
7
13
51-48
+3
49
9
Go Ahead Eagles
34
12
10
12
47-46
+1
46
10
Fortuna Sittard
34
9
11
14
37-56
-19
38
11
sc Heerenveen
34
10
7
17
53-70
-17
37
12
PEC Zwolle
34
9
9
16
45-67
-22
36
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.