Slot praat over Ueda en twijfelgevallen Giménez en Timber

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zijn mening gegeven over het optreden van Ayase Ueda, die zijn basisdebuut in de Eredivisie maakte. Ook kwamen Santiago Giménez en Quinten Timber aan bod, die twijfelgevallen zijn voor komende donderdag.

Slot praat over Ueda en twijfelgevallen Giménez en Timber
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam had Slot nog gezegd dat Giménez er niet lang uit is. Toch is het niet zeker dat hij mee kan doen tegen AS Roma. Donderdag staat Feyenoord tegenover de Italianen in de tussenronde van de Europa League. 'Deze wedstrijd kwam behoorlijk te vroeg voor hem, dus de vraag is hoe hij morgen of overmorgen binnenkomt. En als hij gaat meetrainen, hoe het met zijn kuit gaat. Je wilt geen risico nemen met dit drukke schema, we moeten een weloverwogen keuze maken.'

Eerder was Slot ook stellig over Timber, die niet mee zou spelen tegen Roma. Zondag werd bij ESPN de deur op een kiertje gezet. 'Het wordt kort dag richting donderdag. We hebben een zeer kundig arts, die daar geen risico in zal nemen. We moeten wachten of hij op tijd hersteld is.' Timber liep tegen AZ een zware hersenschudding op.

Zo startte Feyenoord tegen Sparta met flink wat mutaties. In de spits stond Ueda. Slot: 'Sparta zakte terug op de eigen zestien, net negen à tien man. De ruimtes zijn dan klein, dus moet je hopen dat de bal goed valt. Dat gebeurde één of twee keer en toen drukte hij ook af. Je hoopt dat een speler die voor het eerst mag starten scoort, dat is niet gelukt en dat is jammer. Maar hij gaat echt wel zijn goals maken voor Feyenoord', voorspelt Slot.

Een andere wijziging bij Feyenoord was Thomas Beelen, die de geblesseerde aanvoerder Gernot Trauner verving. 'Je weet dat dit kan gebeuren in een seizoen. Als je niet veel speelt, moet je fit blijven. Ik heb niet veel gespeeld, maar wel veel geleerd. Vooral op verdedigend gebied. Bij PEC Zwolle was het vol gas naar voren, nu zit er aan de bal veel meer denken bij. Daar moest ik aan wennen, maar het gaat steeds beter.'

Met Mats Wieffer werd vooruitgekeken naar donderdag. 'We gaan er nu pas mee bezig, maar het leeft wel binnen de groep. Vorig jaar maakten ze natuurlijk op het laatste moment die goal', doelt Wieffer op het tweeluik in de kwartfinale van de Europa League. Paulo Dybala scoorde toen vlak voor tijd, waardoor het een verlenging werd. 'Voor ons worden het twee heel zware wedstrijden, maar wel mooie wedstrijden', denkt Wieffer.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
AS Roma
AS Roma
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.