Feyenoord mist topscorer Giménez in derby, Slot komt met goed nieuws

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot kan in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam geen beroep doen op clubtopscorer Santiago Giménez. De Mexicaan is niet fit uit het loodzware schema van de Rotterdammers gekomen. Slot kwam met goed nieuws voor de wedstrijd, zeker met het oog op donderdag.

Feyenoord mist topscorer Giménez in derby, Slot komt met goed nieuws
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Giménez maakte dit seizoen al negentien doelpunten in de Eredivisie, maar scoorde niet in de laatste drie duels van Feyenoord. Slot kon in de afgelopen weken niet om Giménez heen als spits, omdat concurrent Ayase Ueda met Japan op de Azië Cup speelde. De van Cercle Brugge overgekomen spits keerde onlangs terug in Rotterdam en mag het tegen Sparta laten zien als vervanger van Giménez.

Als het goed is, hoeft Ueda niet lang zijn concullega te vervangen. 'Hij is er niet lang uit', voorspelde Slot bij ESPN. 'Daar gaan we niet vanuit. Hij voelde tijdens AZ-thuis al iets opkomen, hij is niet voldoende hersteld om te starten. Hij heeft veel grote wedstrijden achter elkaar gespeeld en is nu wat overbelast.'

Feyenoord staat donderdag tegenover AS Roma in de tussenronde van de Europa League en moet daarin diverse spelers missen. Slot: 'We zijn het gewend om veel duels te spelen, maar in het huidige programma hebben we veel topwedstrijden achter elkaar gehad. Het tempo ligt dan net wat hoger dan in andere wedstrijden. Combineer je dat met het feit dat we wat spelers hadden die actief waren op de Afrika Cup en Azië Cup, dan kun je meerdere blessures bijna verwachten zou ik bijna zeggen.'

Ueda kreeg sinds zijn komst naar Feyenoord één basisplaats, in het Champions League-duel met Atlético Madrid. Giménez was toen geschorst. De Japanse spits moet tegen Sparta de voorzetten krijgen van Igor Paixão en Yankuba Minteh, die starten. De huurling van Newcastle United start voor het eerst sinds zijn terugkeer van de Afrika Cup in de basis. Hij lost Bart Nieuwkoop af.

Calvin Stengs en Ramiz Zerrouki staan met Mats Wieffer op het middenveld, Zerrouki is de vervanger van de geblesseerde Quinten Timber. Achterin is Thomas Beelen in de ploeg gekomen voor Gernot Trauner, die ook geblesseerd is. Lutsharel Geertruida draagt tegen Sparta de aanvoerdersband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.