Coëfficiëntenconclusie na bijltjesweek: Nederland deed het goed genoeg

Reacties

Ook na een pijnlijke week voor Nederland, met de uitschakeling van PSV en Ajax, is de conclusie dat we er goed voorstaan op de coëfficiëntenlijst. Ook zonder écht indrukwekkende prestaties in Europa is er een aardige coëfficiëntenscore neergezet, in ieder geval voldoende om achtervolger Portugal op achterstand te houden.

Coëfficiëntenconclusie na bijltjesweek: Nederland deed het goed genoeg
© Pro Shots

Voor de derde achtereenvolgende keer is Nederland in de dubbele cijfers geëindigd qua coëfficiëntengemiddelde. In de voorgaande seizoenen haalde Feyenoord de finale van de Conference League en kwam ook AZ erg dicht in de buurt van die eindstrijd, dit seizoen is Nederland Europees gezien al uitgespeeld in maart. Toch werd de grens van 10.000 coëfficiëntenpunten weer gehaald door de Nederlandse afvaardiging.

In de afgelopen tien seizoenen kwam het slechts drie keer voor dat de Nederlandse teams met elkaar tien of meer coëfficiëntenpunten bij elkaar voetbalden. De bonuspunten gaven dit seizoen de doorslag voor Nederland. Feyenoord en PSV incasseerden die bonuspunten vanwege hun deelname aan de groepsfase van de Champions League, PSV kreeg er volgens nog eens wat bonuspunten bij vanwege het overleven van de eerste ronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo presteert Nederland ook in een seizoen zonder uitzonderlijke prestaties van individuele clubs bovengemiddelde gekeken naar de afgelopen tien jaar. Eerder stond al vast dat Nederland de huidige coëfficiëntencyclus als nummer zes van de UEFA-lijst zou afsluiten. Portugal wordt op afstand gehouden, maar Frankrijk loopt als nummer vijf uit. Nederland kreeg ook nog goed nieuws vanuit de Europa League: Sporting Portugal werd namelijk uitgeschakeld door Atalanta. Benfica ging eerder op de avond wel door op het tweede niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.