Nederland heeft na uitschakeling PSV duidelijkheid over tickets 2025/26

Reacties

Door de uitschakeling van PSV staat het vast dat Nederland als zesde eindigt in de coëfficiëntencyclus 2019-2024. Theoretisch was de Eredivisie nog in de race voor plek vijf, maar die blijft in handen van de Ligue 1.

Nederland heeft na uitschakeling PSV duidelijkheid over tickets 2025/26
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

De achterstand van Nederland op Frankrijk bedraagt ruim drie punten en die is met alleen Ajax nog in de strijd niet goed te maken in het lopende seizoen. Dinsdag werd door de uitschakeling van FC Porto in de Champions League al duidelijk dat de Eredivisie in elk geval Portugal voorblijft en zijn huidige ticketpakket behoudt.

Het aftroeven van Frankrijk, en daarmee het veroveren van een extra Champions League-plek, is een brug te ver gebleken. In de nazomer lag Nederland nog op koers voor plek vijf, maar de Ligue 1-teams kwamen in het najaar ijzersterk terug, terwijl de Eredivisie-equipes wisselend voor de dag kwamen.

Ondanks de uitschakeling van PSV zijn de Eindhovenaren wel de club met het grootste Nederlandse puntenaandeel:

Van coëfficiëntenspanning is dit seizoen dus geen sprake meer. Wel kan Nederland met Ajax nog goede zaken doen voor de volgende cyclus. Ook daarin zit de Eredivisie ingeklemd tussen Frankrijk en Portugal. Toch kunnen veel coëfficiëntenwatchers genieten van een lenteslaap, aangezien het in de zomer met de talloze voorrondes weer echt interessant wordt.

Voor Nederland ligt er bovendien een extra uitdaging nu er een zesde club Europa in trekt. Gelijke spelen en zeges leggen daardoor minder gewicht in de schaal.

Ticketverdeling Nederland

De zesde plaats betekent dat Nederland in 2025/26 hetzelfde ticketpakket krijgt als in het volgende seizoen. De toptwee van het volgende Eredivisie-seizoen plaatst zich direct voor de Champions League, de nummer drie gaat de derde voorronde van het elitetoernooi in, de KNVB-bekerwinnaar kwalificeert zich voor de hoofdfase van de Europa League, de nummer vier neemt deel aan de tweede voorronde van het een na belangrijkste Europese clubtoernooi en de winnaar van de play-offs meldt zich in de tweede voorronde van de Conference League. In de praktijk schuiven tickets vaak door doordat de bekerwinnaar vrijwel altijd in de bovenste regionen van de competitie eindigt.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.