Nijhuis terug aan leiding VI-scheidsrechtersklassement

Bas Nijhuis is terug aan kop van het VI-scheidsrechtersklassement. De scheidsrechter kreeg voor zijn leiding tijdens het duel PEC Zwolle-Roda JC Kerkrade (3-2) een zeven en is zodoende Björn Kuipers weer gepasseerd.

Nijhuis terug aan leiding VI-scheidsrechtersklassement

Kuipers moest het na het duel AZ-Ajax (2-3) met een iets mindere beoordeling doen dan zijn concurrent. Hij kreeg van de VI-verslaggevers een zes.

Behalve Nijhuis scoorden ook Jan Wegereef, Danny Makkelie en Reinold Wiedemeijer goed. Zij kregen allen een zeven. Serdar Gözübüyük en Eric Braamhaar kregen eveneens een voldoende (een zes). Desondanks bezet Braamhaar nog wel de laatste positie in het VI-scheidsrechtersklassement.

Kevin Blom en Richard Liesveld waren in de 27ste speelronde de negatieve uitschieters bij het korps. Blom kreeg bij het treffen FC Groningen-FC Twente (0-3) een vijf. Hij gaf Twente een controversiële strafschop, nadat Luc Castaignos in het strafschopgebied zou zijn gevloerd door doelman Marco Bizot, die ook nog eens met rood moest inrukken.

Liesveld kreeg de slechtste beoordeling. Hij moest het doen met een vier. Bij Feyenoord tegen FC Utrecht (2-1) gaf hij onder anderen Graziano Pellè een gele kaart, waardoor de Italiaanse spits het volgende duel van Feyenoord (SC Heerenveen-uit) moet missen vanwege een schorsing. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen