Neymar hoopt op Messi in finale en haalt uit naar 'arrogante' arbiter

Reacties

Neymar hoopt dat Lionel Messi zich komende nacht met Argentinië plaatst voor de Copa América-finale. Dat vertelde de sterspeler van Brazilië nadat hij zich afgelopen nacht met zijn land voor de eindstrijd van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap had geplaatst.

Neymar hoopt op Messi in finale en haalt uit naar 'arrogante' arbiter
© Pro Shots

Di 6 jul. 2021

Wo 7 jul. 2021

Doordat Brazilië mede dankzij een assist van Neymar met 1-0 te sterk was voor Peru, lonkt de eerste confrontatie met Argentinië in een Copa América-finale sinds 2007. Destijds gingen de Goddelijke Kanaries er met de titel vandoor door de aartsrivaal met 3-0 te verslaan. Júlio Baptista en Dani Alves scoorden voor Brazilië, terwijl Roberto Ayala de bal in eigen doel werkte.

Messi was er toen al bij en Neymar hoopt nu dat Brazilië en Argentinië elkaar veertien jaar later wederom treffen in de Copa América-finale. 'Ik wil dat het Argentinië wordt, ik duim voor Argentinië', zei Neymar na afloop. 'Ik heb vrienden daar', doelde aanvaller van Paris Saint-Germain onder anderen op Messi, zijn oude ploeggenoot bij Barcelona. 'Maar in de finale zal Brazilië winnen', lachte hij.

Scheidsrechter
Neymar had na afloop ook kritiek op de Chileense scheidsrechter Roberto Tobar. 'Het kan niet wat de scheidsrechter deed. De manier waarop hij loopt en praat en wat hij op het veld zegt tegen de spelers, getuigt van een gebrek aan respect. Vanaf de eerste minuut dat ik met hem praatte, was hij erg arrogant. Iedereen vond dat, ik denk niet dat het normaal is als beide teams klagen.'

Neymar benadrukte dat het niet zozeer ging om de arbitrale beslissingen van de Chileen, maar dat de spelers zich echt stoorden aan zijn gedrag. 'Het gaat niet om de manier waarop hij de wedstrijd floot. Hij kan fouten maken, dat hoort erbij. Maar de arrogantie waarmee hij rondliep op het veld.... Voor mij is het onbegrijpelijk dat hij scheidsrechter was in een Copa América-halve finale.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer Neymar
Meer over Neymar
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.