Het moeizame seizoen van Neymar: 'Hij geeft er gewoon niet om'

Reacties

De duurste speler ter wereld krijgt felle kritiek te verduren. Neymar heeft zijn vorm nog niet te pakken en dat valt op.

Het moeizame seizoen van Neymar: 'Hij geeft er gewoon niet om'
© Pro Shots
Neymar op een feestje van model Cindy Bruna. De voetballer poseert met de jarige, ook Formule 1-coureur Lewis Hamilton (links) was aanwezig.

Waar de meeste steraanvallers inmiddels (ruim) in de dubbele cijfers staan qua productie in het huidige seizoen, blijft de teller van Neymar steken op één schamel doelpuntje voor Paris Saint-Germain. Gezien de dominantie van de sterrenploeg in de Ligue 1 is dat hoogst opvallend.

Ook bij de nationale ploeg lukt het Neymar lang niet altijd meer om het team op sleeptouw te nemen. De aanvaller is nog steeds aan het jagen op het doelpuntenrecord van Pelé, maar een over hem verschenen documentaire kwam op precies het verkeerde moment.

In die documentaire twijfelde Neymar openlijk over zijn toekomst. Het WK in Qatar meespelen, natuurlijk. Maar daarna? Neymar vroeg zich af of hij het mentaal gezien wel op kon brengen om nog in de voetballerij actief te zijn.

Ongepast
Het leverde nog meer voer voor discussie op, in Frankrijk en Brazilië. De Fransen zien immers hoe Neymar het wekelijks niet voor elkaar krijgt om zijn klasse te tonen in de Ligue 1. 'Neymar is een geweldige speler als hij in vorm is, het probleem is alleen dat hij nu al heel lang in een slechte fase zit', stelde voormalig PSG-voetballer Jérôme Rothen bij RMC Sport.

De analist vindt het statement van Neymar ongepast. 'Ik wil hem herinneren aan zijn plichten. PSG heeft hem een riante contractverlenging aangeboden (tot medio 2025, red.), dan kan je niet zomaar stellen dat je het straks misschien niet mentaal op kan brengen om nog in het voetbal actief te zijn. Als je tussen de regels doorleest, ontbreekt elke vorm van spirit en enthousiasme. Hij geeft er gewoon niet om', haalt Rothen keihard uit.

Brazilië is nog altijd recordhouder op het gebied van gewonnen WK's, maar de laatste titel dateert alweer van 2002. In de meest recente toernooien konden de Brazilianen geen grootse indruk achterlaten, met uitschakelingen in de kwartfinales (2006, 2010, 2018) en een verloren troostfinale tegen Nederland tijdens het eindtoernooi in eigen land.


Neymar in betere tijden, zijn mooiste goals in de Ligue 1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Idiota
De vrees in Brazilië is dat er volgend jaar weer een mislukking plaats gaat vinden op een WK. Er wordt gekeken naar Neymar, maar die geeft vooralsnog niet thuis. De aanvaller kent zijn slechtste seizoenstart sinds hij in 2013 naar Europa kwam. Het vuurtje laaide tijdens deze interlandperiode weer op door slechts één woord: idiota. Tijdens een liveverslag van een reporter in een stadion stond de microfoon in de studio nog open en zo kreeg de wereld te horen hoe tv-persoonlijkheid Galvão Bueno over Neymar dacht. Familieleden van Neymar haalden meteen fel uit via social media, maar het leidde ook tot een stevige discussie in Braziliaanse media: waar is in hemelsnaam de vorm van onze wereldster gebleven?

Het is aan onder anderen Braziliaans aanvoerder Thiago Silva om de rust te bewaren in het elftal. De routinier herkent de situatie waarin Neymar zich momenteel begeeft. 'Ik heb dezelfde momenten meegemaakt, zeker na het WK in 2014', doelt Silva op de pijnlijke 1-7 nederlaag tegen Duitsland. 'Ik ben ook een huilebalk genoemd, zwak, mentaal zwak. Dit doet pijn, zelfs als je weet dat het niet zo is. Ik hoop dat Neymar niet het plezier in het voetbal verliest. Hij is speciaal en als hij blij is, levert Neymar.'

Er zijn ook genoeg fans die Neymar steunen. Dit spandoek is daar een mooi voorbeeld van: 'Als je in de hemel zou spelen, zou ik sterven om je te zien spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.