Recordtransfer van Neymar naar PSG wordt onderzocht

Reacties

De politiek in Frankrijk gaat onderzoek doen naar de recordtransfer die Neymar in 2017 maakte. Voor een bedrag van 222 miljoen euro verwisselde hij Barcelona voor Paris Saint-Germain, het Ministerie van Financiën zou PSG in die periode hebben geholpen door geen belasting te heffen over de megadeal.

Recordtransfer van Neymar naar PSG wordt onderzocht
© Pro Shots

Afgelopen maandag is er een huiszoeking verricht bij het Ministerie van Financiën, ook zijn de relevante documenten rond de transfer van Neymar opgevraagd. Éric Coquerel, voorzitter van het financiële comité in het Franse Lagerhuis, probeert de onderste steen boven te krijgen.

'Omdat er een probleem ontstaat als er privileges en voordelen worden toegekend aan een voetbalclub met steun van de minister', legt Coquerel uit bij RMC Sport. Ook is de voorzitter bang dat er met deze deal een precedent wordt geschapen en dat meer Franse clubs straks belasting gaan ontwijken.

Inmiddels is er vanuit het ministerie een reactie gekomen, waarin gesteld wordt dat er door de komst van Neymar juist erg veel belasting is opgehaald in de vorm van extra shirtverkoop, maar ook via de belasting over het salaris van Neymar bij PSG. 'Dit suggereert dat we bereid zijn om uitzonderingen te maken  omdat het op een andere manier goed zou zijn', kaatst Coquerel terug. 'Deze fiscale gift wijkt af van de algemene regels en ik kan deze logica niet volgen. Dit is ook oneerlijke concurrentie. Kleinere clubs zouden nooit van zo'n deal kunnen profiteren.'

Volgens Franse media had de Franse belastingdienst tussen de 67 en 224 miljoen euro kunnen innen voor deze deal, omdat PSG niet zozeer een transfersom aan Barcelona betaalde. Het bedrag van 222 miljoen werd via Qatar aan Neymar betaald, zodat hij zijn contract bij Barça kon afkopen. Neymar speelt inmiddels niet meer voor PSG, een half jaar geleden trok hij naar Al-Hilal uit Saoed-Arabië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.