Messi en zijn grootste succes: 'Was helemaal weg, verlamd'

Reacties

Lionel Messi voelt beduidend minder druk op zijn schouders na de veroverde Zuid-Amerikaanse titel. De Argentijnse grootheid roemt daarbij bondscoach Lionel Scaloni.

Messi en zijn grootste succes: 'Was helemaal weg, verlamd'
© Pro Shots

Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover. Messi veroverde met de Copa América zijn eerste prijs met zijn land. 'Ik heb de rust gevonden in de wetenschap dat ik de droom heb verwezenlijkt die mij al zo vaak niet was gegeven', zegt hij tegen het Argentijnse ESPN.

De aanvaller was toen door het dolle heen, hij beleefde het in een waas. 'Ik kon het niet geloven. Ik had zoveel gestreden en zoveel gedroomd dat ik niet bevatte wat er gebeurde. Het was als in een droom, een spectaculair moment. Ik kan nu meer genieten als ik de beelden zie dan toen. Ik was helemaal weg, verlamd.'

Het succes in en tegen Brazilië kan een uitwerking hebben op de WK-verrichtingen in Qatar. 'We weten dat we niet de beste van de wereld zijn. Maar dit kan een kantelpunt zijn voor ons. We weten wat er nodig is om te groeien als een team', aldus Messi.

Dat is mede te danken aan bondscoach Scaloni, die de Albiceleste tot een eenheid heeft gesmeed. 'Hij is een van ons, het is zijn verdienste. Hij heeft deze groep bij elkaar gebracht, hij geloofde in ons, hij was het die het op een lastig moment overnam', wijst Messi op de entree van Scaloni in 2018 als opvolger van Jorge Sampaoli. 'Hij gaf ons vertrouwen, bracht nieuwe krachten, wist altijd wat hij deed en wij groeiden beetje bij beetje. Vanaf het Copa-toernooi in 2019 zijn we enorm gegroeid.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.