Droom Messi komt eindelijk uit: Argentinië wint Copa América

Reacties

Lionel Messi heeft zijn droom met Argentinië dan eindelijk waargemaakt. De 34-jarige sterspeler won in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) de Copa América met de Argentijnse ploeg, de eerste grote prijs met zijn land. In de finale werd gastland Brazilië verslagen.

Droom Messi komt eindelijk uit: Argentinië wint Copa América
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Brazilië
Brazilië

Tot grote frustratie van Messi won hij tot zaterdag nooit een internationale prijs met Argentinië. Tijdens het toernooi om de Copa América ging het meerdere keren mis en op het WK mislukte het bijvoorbeeld in de finale tegen Duitsland in 2014 (1-0 na verlenging). Argentinië zag een periode van droogte steeds langer worden na de Copa América-winst van 1993. Messi won met Barcelona zo'n beetje alles wat er te winnen valt, maar één prijs ontbrak nog in zijn carrière.

Die heeft Messi nu gepakt. Dat gebeurde in een finale in het hol van de leeuw in Rio de Janeiro. Brazilië nam de organisatie van het toernooi op het laatste moment op zich nadat Colombia en Argentinië moesten afhaken vanwege het coronavirus. Messi maakte tot de finale vier goals en gaf vijf assists. Tegen Brazilië moest hij de eer laten aan Ángel Di María, die halverwege de eerste helft de score opende voor Argentinië. Rodrigo De Paul gaf een fraaie steekpass door de lucht en verdediger Renan Lodi zat mis. Di María nam aan en werkte de bal over keeper Ederson Moraes: 1-0.

Beide ploegen kregen daarna niet veel kansen, maar waren wel dreigend met voorzetten vanaf de flank. Brazilië kreeg vlak na rust de grootste kans van de wedstrijd. Richarlison zag een glansrol echter in rook opgaan door een redding van keeper Emiliano Martínez. Invaller Gabriel Barbosa waagde ook nog een poging, maar die werd door de Argentijnse defensie verwerkt tot corner. Sterspeler Neymar slaagde er niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken namens Brazilië.

Door de 1-0 voorsprong was het logisch geweest als Argentinië - waar Ajacied Nicolás Tagliafico nog inviel - in de slotfase vooral die voorsprong zou koesteren, maar Messi en co gingen juist in die fase in de aanval. Messi kreeg zelfs de grootste mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen toen Di María hem aanspeelde met een goede steekpass. Oog in oog met Ederson struikelde de aanvaller van Barcelona echter. Kort daarna vloeiden de tranen al, want scheidsrechter Esteban Ostojich floot voor het laatst. Daarmee kwam de droom van Messi uit met eindelijk een prijs met Argentinië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi nam beker zelf in ontvangst. De aanvaller had ook oog voor zijn goede vriend Neymar, met wie hij samenspeelde bij Barcelona. Waar hijzelf meerdere keren in tranen was na een verloren finale was dat deze keer het geval bij Neymar. Met een innige omhelzing liet Messi zijn steun aan hem blijken. Later praatten de sterspelers nog eens na en was er ook ruimte voor een lach bij Neymar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.