Groen licht in Brazilië: strijd om Copa América kan losbarsten

Reacties

De strijd om de Copa América kan zondag in Brazilië losbarsten. Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de laatste bezwaren afgewezen.

Groen licht in Brazilië: strijd om Copa América kan losbarsten
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
3 - 0
Venezuela
Venezuela

Na het wegvallen van de oorspronkelijke gastheren Colombia en Argentinië bood Brazilië aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap onderdak te bieden. Het leidde tot de nodige protesten, met name vanwege de mogelijke gevaren voor de gezondheid. Brazilië is zwaar getroffen door de coronaepidemie.

Het hooggerechtshof boog zich over de ingebrachte bezwaren van verschillende betrokken partijen en kwam tot de conclusie dat het toernooi in Brazilië kan doorgaan. 'Er moeten wel maatregelen worden genomen om een Copavirus te voorkomen, met nieuwe infecties en uitbraken van nieuwe varianten', stelde rechter Carmen Lucia in het arrest.

Met de uitspraak kan de blik worden gericht op het openingsduel van zondag. Brazilië neemt het dan op tegen Venezuela. Op 10 juli staat de finale in Maracanã op het programma. Toeschouwers zijn niet toegestaan bij de wedstrijden van het toernooi, dat door de tumultueuze aanloop omstreden zal blijven. Zo haakten drie hoofdsponsors af en spraken de Braziliaanse internationals hun grote ongenoegen uit. Een boycot ging hen te ver. 'Maar we zijn tegen deze editie van de strijd om de Copa América', zo luidde het statement.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.