Volgende klap voor Copa América: hoofdsponsor trekt zich terug

Reacties

De strijd om de Copa América raakt voor dit jaar een grote sponsor kwijt. Official partner Mastercard wil niet geassocieerd worden met het veelbesproken toernooi, dat gehouden wordt in het door corona heftig getroffen Brazilië.

Volgende klap voor Copa América: hoofdsponsor trekt zich terug
© Pro Shots

Alleen in de Verenigde Staten vielen meer coronadoden dan in Brazilië en de voorspellingen voor het Zuid-Amerikaanse land zijn niet goed. Er wordt een derde golf verwacht, wat het aantal doden over een half miljoen kan brengen.

De toewijzing van het toernooi om de Copa América werd al breed uitgemeten in de pers. Colombia en Argentinië haakten af als gastland, waarna uitgerekend Brazilië een stap naar voren deed. Binnenkort wordt uitspraak gedaan in een spoedzitting, waarin het Hooggerechtshof stelling inneemt over het wel of niet door laten gaan van het Copa América-toernooi. De Braziliaanse spelers zien het bijvoorbeeld niet zitten om te voetballen in een land waar het coronavirus nog aan de orde van de dag is.

In gesprek met persbureau AFP vertelt een woordvoerder van Mastercard dat het bedrijf, dat sinds 1992 sponsor is van het Zuid-Amerikaanse toernooi, voor het eerst heeft besloten om niet zichtbaar aanwezig te zijn tijdens de strijd om de Copa América. Merknamen en ander promotiemateriaal worden uit de stadions verwijderd. Wel is toegezegd dat Mastercard sponsor blijft van het toernooi en er tijdens de volgende strijd weer bij zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.