Benítez beleeft succesvol debuut met Argentinië ondanks goal Ugalde

Reacties

Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook zijn tweede wedstrijd van deze interlandperiode gewonnen. Na de 3-0 zege op El Salvador van afgelopen weekend volgde ook een overwinning op Costa Rica. PSV-doelman Walter Benítez maakte drie maanden voor de start van de Copa América zijn debuut.

Benítez beleeft succesvol debuut met Argentinië ondanks goal Ugalde
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 1
Costa Rica
Costa Rica

Bondscoach Lionel Scaloni liet in aanloop naar het duel in Los Angeles al doorschemeren dat Benítez, sinds vorig jaar regelmatig geselecteerd door de nationale ploeg, speeltijd zou krijgen. Vannacht was het dan zover. De 31-jarige doelman van PSV kwam bij zijn vuurdoop direct een oude bekende tegen. Voormalig FC Twente-spits Manfred Ugalde passeerde hem na een half uur door de bal in de rebound binnen te werken, nadat Benítez een achterstand in eerste instantie nog had voorkomen bij een counter van Costa Rica.

Na rust stelde Argentinië, dat los van het ontbreken van Lionel Messi grotendeels in de vertrouwde samenstelling van het glorieuze WK in Qatar speelde, orde op zaken. Eerst schoot Ángel Di María fraai raak uit een vrije trap, vervolgens werkte Alexis Mac Allister de bal binnen nadat Nicolás Tagliafico uit een corner van dichtbij tegen de paal had gekopt. Invaller Lautaro Martínez zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord op aangeven van Rodrigo De Paul. Daarna maakte Monza-talent Valentin Carboni (19) nog zijn debuut.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Komende zaterdag vervolgt Benítez zijn jacht op de landstitel met PSV. Lees op VI PRO meer over de ambities van de Argentijnse doelman. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer W. Benítez
Meer over W. Benítez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.