Elftal van de Week: liefst zeven Feyenoorders en uitblinker van Volendam

Reacties

VI's Elftal van de Week van speelronde 29 kent een enorm hoog Feyenoord-gehalte: liefst zeven spelers van de ploeg van trainer Arne Slot hebben na de historische zege op Ajax een plekje veroverd. Koploper PSV heeft één speler afgevaardigd, net als FC Volendam.

Elftal van de Week: liefst zeven Feyenoorders en uitblinker van Volendam
© Pro Shots

De complete achterhoede van het Elftal van de Week bestaat uit Feyenoorders. Zowel Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Dávid Hancko als Lutsharel Geertruida kreeg een 7,5. De Rotterdammers worden in de rug gesteund door PSV-keeper Walter Benítez, die een 7 verdiende voor zijn optreden tegen AZ.

Op het middenveld vinden we één Feyenoorder terug: Quinten Timber, die een van zes goals tegen Ajax voor zijn rekening nam. Naast Timber staan Sontje Hansen, die voor NEC twee keer scoorde in de derby van Gelderland tegen Vitesse, en FC Twente-middenvelder Mathias Kjølø. De drie middenvelders kregen ook allen een 7,5.

In de frontlinie staan de twee grootste smaakmakers van Feyenoord tegen Ajax: Yankuba Minteh en Igor Paixão. De Gambiaan werd met een 9 VI's Speler van de Week en de Braziliaan deed het niet veel minder met een 8,5. In de punt van de aanval geen Santiago Giménez (5,5) en Luuk de Jong (8), maar wel Robert Mühren. De spits van FC Volendam verdiende mede door zijn twee treffers tegen RKC Waalwijk een 8 en bleef De Jong als 'ster van het veld' voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.