Volendam wint eindelijk weer en mag hopen op lijfsbehoud

FC Volendam heeft de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk in eigen huis gewonnen. De thuisploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen, maar herpakte zich toch op de valreep.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 2
RKC Waalwijk

De openingstreffer liet in Volendam niet lang op zich wachten. Robert Mühren scoorde vorige week zondag tegen Almere City FC, ook tegen RKC maakte hij een belangrijk doelpunt. Na veertien minuten schoot hij de bal netjes binnen, buiten het bereik van doelman Etienne Vaessen. Met een schot van Robin Maulun had Vaessen daarna de grootste mogelijke moeite, waardoor Mühren vanuit de rebound de 2-0 binnen kon schieten in minuut 22. RKC keek vragend naar de arbitrage, maar de spits van Volendam stond niet buitenspel.

Niet veel later kopte Mühren ook nog eens op de lat. RKC leek eindelijk wakker. Chris Lokesa draaide snel en haalde uit, maar Mio Backhaus lag op tijd in de hoek. Daarna was het weer de beurt aan Volendam. Mühren maakte bijna zijn derde treffer van de middag, maar Zach Booth liep in de weg.

Ook aan het begin van de tweede helft was er eigenlijk niets de hand voor Volendam. Mühren kreeg nog maar eens een kans, maar hij verzuimde opnieuw te scoren. In de 55ste minuut deed Reuven Niemeijer dan toch wat terug voor RKC. Na een mooie solo schoot hij raak, buiten bereik van Backhaus. Het werd vier minuten later ook nog eens gelijk, want Michiel Kramer tikte bij de tweede paal een voorzet van Mats Seuntjens binnen. Nu was het Volendam dat zich bij de arbitrage meldde vanwege een handsbal van Seuntjens. Het doelpunt bleef desondanks staan.

Volendam leek het helemaal uit handen te hebben gegeven, maar wist toch nog tot scoren te komen. Darius Johnson schoot een ontzettend belangrijke 3-2 binnen, met nog ongeveer een kwartier op de klok. Volendam gaf de voorsprong ditmaal niet meer uit handen en trok de eerste zege van het kalenderjaar over de streep. Na een gelijkspel tegen Feyenoord (0-0) volgt er nu een héél belangrijke zege voor de ploeg van Regillio Simons, want Volendam is nummer zestien Excelsior nu op drie punten genaderd. Vrijdag reist Volendam af naar Rotterdam voor het duel met die ploeg.