Roerige zomer op komst: Wellenreuther speelt zich in de kijker bij PSV

Reacties

Er staat mogelijk het nodige te gebeuren op keepersvlak bij PSV. Het is niet uitgesloten dat Walter Benítez en Joël Drommel na dit seizoen allebei vertrekken. Ondertussen zingt de naam van Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther rond in Eindhoven.

Roerige zomer op komst: Wellenreuther speelt zich in de kijker bij PSV
© Pro Shots

Het heeft alles te maken met de onzekere toekomst van Benítez. De Argentijnse doelman heeft nog een contract voor een jaar en de geluiden rondom de kersverse international zijn dat hij zijn goede seizoen bij PSV wel eens zou willen verzilveren.

PSV ziet Benítez liever niet vertrekken en zou in dat geval een flinke transfersom verlangen voor de 31-jarige sluitpost. Duidelijk is dat er iets staat te gebeuren onder de lat in Eindhoven. Het is namelijk een zekerheidje dat Drommel weg wil als hij tweede keus blijft.

Een van de mogelijke kandidaten om Benítez op te volgen, kan Wellenreuther zijn. PSV informeerde in het verleden al eens naar de Duitse doelman, die met zijn goede prestaties van de afgelopen maanden bij Feyenoord ook de interesse heeft gewekt van clubs in het buitenland.

Of Feyenoord meewerkt aan een eventueel vertrek van Wellenreuther, is op dit moment onduidelijk. PSV lijkt in Nederland de enige club voor wie hij de Rotterdammers zou kunnen verlaten, maar die zullen op hun beurt geen directe concurrent willen versterken.

Net als Benítez bij PSV heeft ook Wellenreuther een contract tot medio 2025 bij Feyenoord. De 28-jarige ex-doelman van Schalke 04, Anderlecht en Willem II is in principe tweede keus achter Justin Bijlow, maar greep al meerdere malen zijn kans bij een blessure van Oranje-international.

Vaessen
Behalve Wellenreuther is ook Etienne Vaessen in beeld bij PSV. De 28-jarige Brabander is na zijn hoofdblessure weer bezig aan een sterk seizoen bij RKC Waalwijk, waar zijn verbintenis volgend jaar afloopt. De kans is echter klein dat Vaessen in Eindhoven eerste doelman wordt. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer T. Wellenreuther
Meer over T. Wellenreuther
Meer W. Benítez
Meer over W. Benítez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.