Bosz-pupil Paquetá schiet Brazilië naar Copa-finale na hoogstandje Neymar

Brazilië heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de Copa América. Het gastland was (wederom) te sterk voor Peru, waardoor een clash met Lionel Messi en co gloort. De zege van De Goddelijke Kanaries zal door Olympique Lyon-trainer Peter Bosz met extra interesse zijn gevolgd.

Brazilië
Brazilië
1 - 0
Peru
Peru

Brazilië had in de poulefase ook al gewonnen van Peru, toen werd het 4-0. Door die zege (en overwinningen op Venezuela en Colombia en een gelijkspel tegen Ecuador) plaatste de Seleçao zich voor de kwartfinale, waarin vervolgens werd afgerekend met Chili: 1-0. In de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) volgde de halve eindstrijd, en ook daarin was de ploeg van bondscoach Tite de sterkste.

Dit keer bleef het bij één goal voor de grootmacht. Net als in de vorige ronde was Lucas Paquetá het goudhaantje. Waar hij in de kwartfinale halverwege inviel en een minuut na zijn entree scoorde, was hij dit keer basisspeler en trof hij tien minuten voor rust doel. De spelmaker van het Lyon van Bosz scoorde na een werkelijk schitterende individuele actie van Neymar (zie video onderaan).

Peru (met voormalig Feyenoord-middenvelder Renato Tapia en FC Emmen-vedette Sergio Peña in de basis) was in de tweede helft dreigend, maar scoorde niet meer. En dus won Brazilië wéér van Peru: niet alleen in de groepsfase, maar ook in de Copa-finale van 2019 was dat het geval. In de finale staat er mogelijk een heerlijke clash op de rol. Regerend kampioen en gastland Brazilië kan namelijk het Argentinië van Lionel Messi treffen. Dat land speelt in de halve finale tegen Colombia.