Brazilië naar halve finale, ondanks rood Jesus na vliegende tackle

Reacties

Brazilië heeft zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Copa América. Chili werd nipt verslagen. Peru is de volgende tegenstander.

Brazilië naar halve finale, ondanks rood Jesus na vliegende tackle
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Chili
Chili

Koud begonnen aan de tweede helft brak invaller Lucas Paquetá de ban voor Brazilië, dat net als Chili in de eerste helft tot weining kansen was gekomen. Verlossend werkte de openingsgoal niet voor de ploeg van Tite.

Twee minuten na de treffer moest Brazilië verder met tien man na de rode kaart voor Gabriel Jesus. De aanvaller van Manchester City werd van het veld gestuurd na een nare overtreding op Eugenio Mena, die de voet van Jesus in zijn gezicht kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een man minder kreeg Brazilië kansen via onder anderen Neymar om de marge te vergroten, zoals Chili op zijn beurt via Ben Brereton en Eduardo Vargas dicht bij de gelijkmaker was. Doelpunten bleven echter achterwege, zodat Brazilië dankzij een nipte en zwaarbevochten zege de weg naar titelprolongatie vervolgde.

Peru
Peru
ns
3 - 3
Paraguay
Paraguay

Brazilië krijgt in de halve finale te maken met Peru, dat eerder op de dag Paraguay na een enerverend gevecht op de knieën kreeg. Na zes goals, waarvan de 3-3 van Paraguay in de blessuretijd viel, en twee rode kaarten (Gustavo Gómez en André Carrillo) moesten uiteindelijk strafschoppen de doorslag geven. Daarin kroonde Miguel Trauco zich namens Peru tot matchwinner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.