Santos hint op romantische comeback: 'Terugkeer Neymar onvermijdelijk'

Reacties

De carrière van Neymar lijkt z’n piek al lang en breed bereikt te hebben. De Braziliaan staat momenteel onder contract in Saoedi-Arabië, terwijl hij revalideert van een hevige knieblessure. Toch staat de deur bij zijn jeugdliefde wagenwijd open.

Santos hint op romantische comeback: 'Terugkeer Neymar onvermijdelijk'
© Pro Shots

Neymar brak ooit door als wonderkind van Santos, de traditionele Braziliaanse voetbalgrootmacht. In het shirt van de topclub vloog hij op piepjonge leeftijd als een paradijsvogel op elegante wijze langs gerenommeerde verdedigers. Het publiek omarmde de toekomstige vedette en de wereld lag aan zijn voeten. Een emotionele uitgeleide en een droomtransfer naar Barcelona volgde.

In Catalonië won Neymar de Champions League, terwijl hij bij de nationale ploeg uitgroeide tot topscorer aller tijden en aanvoerder. In dienst van Paris Saint-Germain kreeg de dribbelaar, spelmaker én goalgetter in één echter veelvuldig te maken met blessures. Steeds vaker dan hem lief was, stond de baltovenaar aan de kant.

Al-Hilal pikte Neymar op in Frankrijk, maar snel na zijn entree werd hij geveld door een kruisbandblessure. Hoewel de voorwaarden lucratief zijn in Saoedi-Arabië, leek Neymar moeilijk te aarde in de oliestaat. Tijdens zijn revalidatie hintte Neymar steeds vaker op een voortijdige aftocht bij de club die hem weghaalde uit Parijs.

Die berichten hebben ook Santos bereikt. Sterker nog, de club sprak deze week de ambitie uit om Neymar terug naar huis te halen. Voorzitter Marcelo Teixeira erkende dat, tegenover Mundo Deportivo, zelfs. 'We hebben een relatie van respect, dankbaarheid en waardering met elkaar opgebouwd.'

'Ik denk dat een terugkeer onvermijdelijk is', sprak de beleidsmaker. Hoewel hij toegaf dat er nog enkele beren op de weg zijn. 'Voorlopig is er nog een gat tussen een terugkeer naar Brazilië, maar de intenties zijn er zeker.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.