Invaller Messi toont bij rentree tegen Getafe weer zijn klasse

Lionel Messi heeft woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Getafe na twee maanden afwezigheid als invaller zijn rentree bij Barcelona opgeluisterd met twee doelpunten. De Catalanen wonnen het duel met 4-0.

De Argentijnse aanvaller kwam na 64 minuten in het veld voor Andrés Iniesta, toen het duel in Camp Nou al lang en breed was beslist (2-0) door Cesc Fabregas. Hij was aanvankelijk Messi's vervanger in de punt van de aanval. Een minuut voor tijd bekroonde Messi zijn rentree met zijn vijftiende en zestiende treffer van het seizoen. In de 89ste minuut kon hij eenvoudig intikken na een splijtende bal van Sergio Busquets en in de extra tijd rondde hij een solo bekwaam af.

De eerste volledige week van het nieuwe jaar stond bij Barcelona vrijwel helemaal in het teken van de terugkeer van Messi, die met de topper in de Primera División van aankomende zaterdag tegen medekoploper Atlético Madrid in aantocht voorzichtig wordt klaargestoomd voor het grote werk.

Warm welkom
Het met slechts veertigduizend toeschouwers gevulde Camp Nou bezorgde Messi een warm welkom toen hij aan de zijlijn verscheen. Een sublieme steekpass op Cristian Tello, een demarrage gevolgd door een voorzet op Pedro en een vrije trap in het zijnet waren vanuit het oogpunt van de teruggekeerde sterspeler aanvankelijk de hoogtepunten van de avond, totdat hij in de slotfase alsnog twee keer doel trof.

Voordat Messi in het veld stond waren het Fabregas en Pedro die de Barcelona-show verzorgden. Na acht minuten kopte Fabregas raak uit een voorzet van Pedro en vlak voordat Messi inviel joeg de ex-Arsenal-speler een strafschop in de kruising, nadat Pedro Getafe-rechtsback Juan Varela dusdanig had dolgedraaid dat die een overtreding beging.

Het moet raar lopen wil de 4-0 overwinning volgende week in de return niet genoeg zijn voor een plek in de kwartfinales van de strijd om de Copa del Rey. Zaterdag wacht een veel belangrijker duel voor Barcelona met Atlético Madrid, dat is gewaarschuwd na de sublieme invalbeurt van Messi.