Valdés bij Barcelona-selectie, 'killer' Messi ontbreekt nog

Barcelona-trainer Gerardo Martino heeft doelman Víctor Valdés opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel van aanstaande zondag met Elche. Lionel Messi ontbreekt zoals verwacht nog.

Valdés bij Barcelona-selectie, 'killer' Messi ontbreekt nog

Valdés kwam door een kuitblessure voor het laatst in actie op 10 november, toen Barcelona met hem in het doel Real Betis (1-4) versloeg. Sindsdien nam reservegoalie José Manuel Pinto de honneurs waar, waarop Barça tegen Ajax (1-2) en Athletic de Bilbao (0-1) prompt zijn eerste twee nederlagen van het seizoen leed.

Waar de 31-jarige sluitpost tegen Elche vermoedelijk terugkeert in de basisopstelling, komt de eerste competitiewedstrijd sinds de jaarwisseling nog te vroeg voor Messi. De 26-jarige Argentijn is getuige zijn sterke optreden op de training van vrijdag op de weg terug van de spierblessure die hem net als Valdés al sinds 10 november aan de kant houdt, maar zal zich richten op de topper van volgende week tegen Atlético Madrid.

Volgens Martino is Messi helemaal klaar voor zijn rentree. 'Wanneer Messi weer gaat spelen, hangt helemaal af van hoe hij zich voelt. Maar hij is in uitstekende staat teruggekeerd uit Argentinië. Hij heeft drie goede trainingen achter de rug, hij heeft alleen nog meer ritme en tijd met de bal nodig. Maar Leo ziet er fysiek weer erg sterk uit. En hij is enorm gemotiveerd. Hij heeft de blik van een killer in zijn ogen.'

In de achttienkoppige wedstrijdselectie van Martino is verder ook geen plaats voor Daniel Alves. De Braziliaanse rechtsback is nog niet voldoende hersteld van fysieke ongemakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen