Getafe gewaarschuwd bij terugkeer messcherpe Messi

Reacties

59 dagen na zijn laatste optreden voor Barcelona is Lionel Messi woensdagavond weer in het shirt van de Catalaanse grootmacht te bewonderen. De Argentijn treft in Camp Nou met Getafe meteen een geliefde opponent.

Getafe gewaarschuwd bij terugkeer messcherpe Messi

Bij het duel met Getafe in de achtste finale van het Spaanse bekertoernooi (aftrap 22.00 uur) telt voor de Catalanen maar één ding: hoe staat sterspeler Messi er precies voor? De Argentijn, eindelijk verlost van langdurige hamstringklachten, oogde de voorbije dagen fit en gretig op het trainingsveld, maar heeft al sinds het uitduel met Real Betis van 10 november 2013 niet meer gespeeld voor de Catalaanse grootmacht.

Lionel Messi in 2007.
Lionel Messi in 2007.

Niettemin kijken pers en publiek reikhalzend uit naar de rentree van Messi. Dat uitgerekend Getafe daarbij de tegenstander is, zorgde in de Spaanse media woensdag voor een stortvloed aan terugblikken op een memorabele wedstrijd van Messi op 18 april 2007.

Op die dag, óók in een bekerduel met Getafe, maakte de Argentijn zijn mooiste doelpunt in dienst van de Blaugrana's: een onnavolgbare en doeltreffende solo die hem vanaf eigen helft in amper tien seconden langs zes tegenstanders bracht. Een treffer die de vergelijking met de weergaloze goal van landgenoot Diego Maradona op het WK 1986 in Mexico tegen Engeland met gemak doorstond.

Uitstekend cijfers
Messi treft met Getafe een zeer geliefde tegenstander. In veertien officiële wedstrijden tegen de Azulones was de aanvaller betrokken bij achttien treffers: hij maakte er zelf tien en bereidde er acht voor.

Daarmee behoort Getafe tot Messi's zes meest favoriete tegenstanders in dienst van Barcelona. Alleen tegen Real Madrid (18 goals/11 assists), Atlético Madrid (20/2), Osasuna (16/5), Valencia (14/7) en Sevilla (16/4) had de Argentijn vaker aandeel in een doelpunt.

Messi hervat het seizoen in de wetenschap dat hij in de eerste helft van deze voetbaljaargang in zestien officiële wedstrijden al veertien keer doel trof. Verder bereidde hij vier doelpunten van ploeggenoten voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.