Stuntploeg Girona sluit seizoen af met galavoorstelling

Girona heeft het seizoen in stijl afgesloten. De succesploeg van trainer Míchel won de laatste wedstrijd van het seizoen met maar liefst 7-0 van het al gedegradeerde Granada.

Girona
Girona
7 - 0
Granada
Granada

Girona verraste dit seizoen vriend en vijand en ging lange tijd aan kop in La Liga. Naarmate het seizoen vorderde liet de tweede Catalaanse club steeds meer punten liggen en daardoor bleek de landstitel een brug te ver, hoewel sowieso niemand daar rekening mee gehouden had.

Girona, met Daley Blind in de basis, speelde tegen Granada van de eerste tot de laatste minuut een gewonnen wedstrijd. Na 29 minuten opende de thuisploeg de score via Eric García, uit een korte corner van Aleíx Garcia. Daarna schoof Viktor Tsygankov de 2-0 binnen en schoot Artem Dovbyk vanaf elf meter raak.

Veel aandacht ging in de tweede helft uit naar Tsygankov, die ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte en zijn doelpuntentotaal op tien goals en zeven assists bracht. Voor Granada was er geen houden meer aan. Dovbyk deed in de slotfase nog een gooi naar de topscorerstitel van La Liga. Door zijn goal in de eerste helft kwam hij op gelijke hoogte met Alexander Sørloth van Villarreal, maar later prikte de Oekraïner er nog twee in.

Sørloth komt zaterdag nog in actie met Villarreal en kan Dovbyk zo voorbijsteken. Voor de spits is het al een historisch seizoen en ook voor Girona, dat het seizoen eindigt met maar liefst 81 punten. De club speelt volgend seizoen in de Champions League.