Gattuso koestert geen wrok tegen eindelijk weer scorende Lozano

Reacties

Gennaro Gattuso is uitermate tevreden over de rol die Arek Milik en Hirving Lozano hebben gespeeld in de knappe zege van Napoli bij Hellas Verona (0-2). De coach roemde de doelpuntenmakers, die allebei de laatste weken veelvuldig in het nieuws waren.

Gattuso koestert geen wrok tegen eindelijk weer scorende Lozano
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
0 - 2
Napoli
Napoli

Napoli trok de goede vorm, onlangs werd beslag gelegd op de Coppa Italia, door naar Verona. 'Nu ik vijf wissels kan toepassen, is de breedte van mijn selectie nog belangrijker. Al waren al mijn spelers altijd al belangrijk', vertelde de mannetjesputter van weleer.

Met een kopbal waarbij hij zich tussen twee tegenstanders wurmde tekende de kleine Lozano in de slotfase voor de eindstand en zijn eerste goal voor Napoli sinds 23 november. 'Het was een mooie kans voor hem vandaag', zo doelde Gattuso op het rouleren. 'En volgende week geldt dat misschien wel voor Amin Younes.'

In het geval van Lozano was het eens wat anders. Gattuso liet zich al een paar keer niet bepaald vleiend uit over de voormalige PSV'er en stuurde hem vanwege een gebrek aan inzet al eens van de training. Niets van dat alles nu. 'Ik koester geen wrok. Ik geloof erin dat je altijd alles op honderd procent moet doen. En dan staan uiteindelijk de neuzen allemaal dezelfde kant op.'

Milik was met een knappe kopbal de maker van het openingsdoelpunt. De Pool was juist in het nieuws geweest vanwege zijn medio 2021 aflopende contract. De clubleiding had immers aangegeven dat hij moest verlengen of vertrekken. Gattuso liet een beetje in zijn kaarten kijken wat betreft zijn positionering in de zaak. 'Het is niet mijn geld, dus ook niet aan mij om erover te praten. Maar Arek weet dat ik maar weinig spitsen een verbetering vind ten opzichte van hem. Hij weet hoezeer ik hem respecteer, als speler en als man.'

Door de zege is Napoli nu de nummer zes van de Serie A. Het gaat naar Atalanta Bergamo, de nummer vier, is nog wel negen punten. Die stek geeft pas recht op Champions League-voetbal. Als dat niet via de ranglijst lukt, heeft Napoli nog een kleine kans via het huidige Champions League-toernooi. In augustus zal immers de return van het achtstefinaleduel met Barcelona afgewerkt worden. De Italiaanse bekerwinnaar speelde in Napels met 1-1 gelijk.

Bekijk hieronder de goals van Lozano en Milik:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Lozano
Meer over Lozano
Meer A. Milik
Meer over A. Milik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.