Napoli-directeur schimmig over toekomst geflopte Lozano

Reacties

Het is goed mogelijk dat Napoli aankomende zomer alweer afscheid neemt van Hirving Lozano. Technisch directeur Cristiano Giuntoli sluit een vertrek van de recordaankoop in ieder geval niet uit.

Napoli-directeur schimmig over toekomst geflopte Lozano
© Pro Shots

Napoli nam Lozano (24) afgelopen zomer over van PSV, waar hij in twee jaar tijd 34 keer had gescoord in de Eredivisie. Het precieze transferbedrag werd niet gecommuniceerd, maar volgens Italiaanse media lag de som hoger dan de 39 miljoen euro die werd betaald voor Gonzalo Higuaín. Zo ging Lozano de boeken in als de recordaankoop van Napoli.

De samenwerking is vooralsnog niet succesvol te noemen. Lozano maakte in zestien competitiewedstrijden pas twee goals en komt sinds de komst van Gennaro Gattuso als hoofdtrainer nauwelijks meer aan spelen toe. Het contract van Lozano loopt nog vier jaar door, maar bij Napoli lijkt men wel genoeg te hebben gezien van de Mexicaans international.

© Pro Shots

Napoli-directeur Giuntoli werd zondag geïnterviewd door Sky Italia en sprak over verschillende spelers. Zo vertelde de td dat Dries Mertens zijn contract gaat verlengen en was hij stellig over Kalidou Koulibaly ('een speler zoals hij wordt niet minder waard in een crisis, dus we houden vast aan onze vraagprijs'). Maar over Lozano bleef Giuntoli schimmig. De deur voor een razendsnel vertrek werd in ieder geval niet dichtgegooid: 'Er zijn nog tien wedstrijden te gaan dit seizoen. We zullen zien wat er gebeurt', was alles wat de bestuurder wilde zeggen over Chucky.

Milik
Giuntoli had meer te vertellen over Arek Milik, wiens contract in de zomer van 2021 afloopt. De voormalig Ajacied lijkt niet van plan om bij te tekenen. 'We zijn in gesprek met zijn management', zei Giuntoli over Milik. 'We willen zijn contract graag verlengen en proberen deze zaak op te lossen. Maar als Arek niet wil blijven, dan zullen we hem verkopen.'

'Spelers kunnen blijven zolang ze de juiste mentaliteit tonen', benadrukte Giuntoli. 'Napoli zal vooruit blijven gaan, met of zonder Milik. Als hij vertrekt, dan zullen we op zoek gaan naar een geschikte vervanger. Ik zal er in ieder geval klaar voor zijn als een club zich meldt voor Arek, ik heb mijn huiswerk gedaan in de afgelopen twee maanden. Op dit moment zitten de geïnteresseerde clubs nog in de fase van voorzichtig informeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.