'Engelse bewonderaars profiteren van standpunt Napoli over toekomst Milik'

Reacties

De toekomst van Arek Milik houdt de gemoederen in Napels behoorlijk bezig. De aanvaller heeft nog maar een contract voor een jaar bij Napoli en is niet van plan om bij te tekenen. Juventus heeft volgens de Italiaanse media belangstelling, maar een emigratie lijkt waarschijnlijker.

'Engelse bewonderaars profiteren van standpunt Napoli over toekomst Milik'
© Pro Shots

Milik (26) zit in zijn vierde seizoen bij Napoli, dat de Pools international in de zomer van 2016 voor 32 miljoen euro had overgenomen van Ajax. Hij verdient in Italië ruim twee miljoen euro per jaar, maar zet volgens La Repubblica bij een nieuwe verbintenis in op zo'n vijf miljoen euro per seizoen. Napoli is niet van plan om dat te betalen en dus is een zomertransfer bespreekbaar.

De vraag is nu waar de toekomst van Milik ligt. Beweerd wordt dat Maurizio Sarri een hernieuwde samenwerking met de aanvaller wel ziet zitten en dat de coach van Juventus bij de technische leiding om de komst van Milik heeft gevraagd. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis wil de rivaal echter niet nog sterker maken en doet er alles aan om een transfer van Milik naar Juventus te voorkomen.

Dat komt de Engelse bewonderaars van Milik goed uit. Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal zouden belangstelling hebben en kunnen profiteren van een korting op de originele vraagprijs van vijftig miljoen euro. Eerder werd ook Atlético Madrid aan Milik gelinkt, maar de Spanjaarden lijken het vizier inmiddels op andere spitsen te hebben gericht.

Milik was dit seizoen goed voor twaalf doelpunten in 22 officiële wedstrijden voor Napoli, waarvan drie in zijn vier Champions League-duels. In totaal staat de teller in Italië op 46 goals uit 109 wedstrijden. Voor Ajax scoorde Milik 47 keer; daar had hij slechts 75 wedstrijden voor nodig.

Spelersprofiel

A. Milik


Geboortedatum:
28 februari 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Tychy
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Milik
Meer over A. Milik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.