Maasbert Schouten trekt zich terug bij Vitesse

Reacties

Maasbert Schouten is niet langer bereid om de aandelen van Vitesse over te nemen. Vandaag besloot de Gelderse investeerder om zich terug te trekken.

Maasbert Schouten trekt zich terug bij Vitesse

Hij diende eerder een plan in bij de club om voor twaalf miljoen eigenaar te worden. Voorwaarde was dat Vitesse break-even zou gaan draaien.

Dit betekende niet alleen dat de clubleiding dieper in de kosten zou moeten snijden dan gepland, maar ook dat Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit mee zou moeten werken aan huurverlaging.

‘Dat is niet gelukt. Er is geen millimeter beweging te krijgen in het stadiondossier’, zegt Schouten, die al eens eerder eigenaar was van Vitesse en destijds de aandelen verkocht aan Merab Jordania.

‘Zoals bekend was een andere afspraak over de huur een voorwaarde in mijn plan om een financiële basis te kunnen bewerkstelligen’, vervolgt Schouten. ‘Van de Kuit stuurt klaarblijkelijk willens en wetens aan op het faillissement van Vitesse.’

Half juni moet Vitesse een gedekte begroting voor volgend seizoen inleveren bij de KNVB. Vorige week voerde de club een sanering door waarbij twintig medewerkers hun baan verloren.

'Hij heeft mij en mijn adviseurs de afgelopen twee weken niet gebeld', aldus Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit. 'Hij zoekt een reden om zich terug te trekken. Netjes de miljoenen die hij heeft verdiend aan de club teruggeven en het probleem is opgelost.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.