Frustratie en woede op Deadline Day: deze deals gingen níét door

Reacties

Nu de rook is opgetrokken, is duidelijk welke spelers op de Engelse Deadline Day nog een transfer maakten naar een Premier League-club. Maar er zijn er ook genoeg die vlak voor het sluiten van de markt niet hun gewenste overstap maakten. VI zet op een rij.

Frustratie en woede op Deadline Day: deze deals gingen níét door

Want het regent op de day after verhalen over mislukte deals in de verschillende Engelse media. Zo was er op Deadline Day opeens het bericht dat Paulo Dybala naar Tottenham Hotspur zou komen. Al snel werd duidelijk dat de Argentijn toch niet naar de Premier League zou komen. Volgens ESPN kwam dat door complicaties rond het betalen van de imagorechten van Dybala. Spurs verzocht Juve om financiële hulp, maar daar had de Italiaanse kampioen geen trek in.

En dus bleef Dybala zitten waar hij zit: in Turijn. Dat Juventus uiteindelijk toch niet akkoord ging met het aanbod van Tottenham, dat een bod van zeventig miljoen euro had uitgebracht, kwam volgens The Telegraph ook doordat De Oude Dame naast Romelu Lukaku greep. De Belg verkaste op Deadline Day naar Internazionale, waar de een zijspoor gezette Mauro Icardi zelfs zijn rugnummer (9) moet afstaan aan Lukaku. In Italië wordt nu alweer gespeculeerd over een ruildeal tussen Juve en Inter.

Met verder nog de interesse van Paris Saint-Germain is het niet uitgesloten dat Dybala, die eerder zelf een streep zette door een deal met Manchester United, alsnog een transfer maakt. In het geval van Wilfried Zaha is dat een stuk onwaarschijnlijker. De Ivoriaanse aanvaller is woedend dat het Crystal Palace-bestuur een stokje stak voor een transfer naar het Everton van Marcel Brands. Zo werden telefoontjes van The Toffees met opzet niet beantwoord, aldus The Daily Mail.

Crystal Palace vroeg volgens Engelse media meer dan honderd miljoen pond voor Wilfried Zaha.
Crystal Palace vroeg volgens Engelse media meer dan honderd miljoen pond voor Wilfried Zaha.

Zaha is naar verluidt dermate gefrustreerd over het uitblijven van een transfer, dat de kans aanwezig is dat hij komend weekend bij de start van het Premier League-seizoen niet aan de aftrap verschijnt voor Crystal Palace als uitgerekend Everton de tegenstander is. Manager Roy Hodson hoopt zijn sterspeler vrijdag echter gewoon weer te begroeten. In de winterse transferperiode zal het transferspel rond de 26-jarige vleugelspits ongetwijfeld opnieuw losbarsten.

Brands nam Alex Iwobi op de valreep over van Arsenal om de aanval te versterken, maar slaagde er niet in om de terugkeer van Kurt Zouma naar Chelsea op te vangen. Volgens Sky Sports vond Everton dat Manchester United te veel geld vroeg voor Marcos Rojo, die na de komst van Harry Maguire nog minder uitzicht op speelminuten heeft. The Daily Mail stelt de Argentijn woedend is over het uitblijven van een akkoord. United zou opeens met aanvullende eisen zijn gekomen.

Op Old Trafford moesten ze zelf ook de nodige teleurstellingen verwerken op Deadline Day. Zo kreeg Solskjaer geen vervanger voor de aan Inter verkochte Lukaku. Mario Mandzukic werd genoemd als potentiële last minute-aankoop, maar United vond de vraagprijs van Juve en de salariseisen van de Kroaat wat aan de hoge kant, aldus ESPN. Ook bleef de gewenste versterking voor het middenveld uit, waardoor Paul Pogba een transfer naar Real Madrid wel uit zijn hoofd kan zetten.

De kans is klein dat Manchester United deze zomer nog meewerkt aan een transfer van Paul Pogba.
De kans is klein dat Manchester United deze zomer nog meewerkt aan een transfer van Paul Pogba.

Volgens The Mirror heeft United nog wel gesproken met Tottenham Hotspur over de mogelijke komst van Christian Eriksen, maar besloot de directie toch niet voor de Deen te gaan omdat die een voorkeur leek te hebben voor een transfer naar Real. Ook Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) en Bruno Fernandes (Sporting Portugal) werden deze zomer gelinkt aan United, maar kwamen uiteindelijk niet. Sporting schrikte ook clubs als Spurs af door vast te houden aan de vraagprijs van zeventig miljoen.

Tottenham slaagde er nog wel in een middenvelder te halen door Giovano Lo Celso van Real Betis te huren en had meer succes door het grote talent Ryan Sessegon van Fulham over te nemen. De rol van Danny Rose lijkt daardoor uitgespeeld. Watford waagde volgens Sky Sports nog een vergeefs poging voor de Engelse linksback (en voor Steven Bergwijn). Rose hoeft net als enkele andere pechvogels niet te wanhopen. In Europa is de transfermarkt nog tot 2 september open.

'Arsenal heeft de beste zaken gedaan op Deadline Day'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.