'Man Utd zoekt technisch directeur na teleurstellende transferwindow'

Reacties

Manchester United gaat een technisch directeur aanstellen. De BBC meldt dat de zoektocht van de club verdergaat nu de zomerse transferperiode is afgelopen.

'Man Utd zoekt technisch directeur na teleurstellende transferwindow'

Het was voor de supporters van The Red Devils een vrij ontnuchterend einde van de zomerse transferwindow, waarin de gevallen grootmacht met de ene na de andere topspeler in verband werd gebracht. Christian Eriksen, Bruno Fernandes, Matthijs de Ligt en Paulo Dybala werden allemaal in meer of mindere mate genoemd, maar uiteindelijk werden verdedigers Harry Maguire en Aaron Wan-Bissaka de enige échte topaankopen van deze zomer.

Het lijkt vooralsnog niet genoeg om aan te haken bij de echte grootmachten als Liverpool en Manchester City. En dus gaat Manchester United volgens de BBC op zoek naar een technisch directeur, om het aan- en verkoopbeleid in goede banen te gaan leiden. De afgelopen jaren had vice-voorzitter Ed Woodward de transfertouwtjes in handen, maar de kritiek op zijn functioneren groeit. In de zes seizoenen dat hij nu aan het roer staat, is de club niet één keer in de buurt van de landstitel gekomen.

Volgens de BBC heeft Manchester United voor de post van technisch directeur al gesprekken gehad met ex-spelers Rio Ferdinand en Darren Fletcher. Dat zou echter nog niet hebben geleid tot een concreet voorstel. De club is al langer van plan om een nieuwe td aan te stellen. Dat zou eigenlijk al gebeurd moeten zijn na het ontslag van manager José Mourinho, eind 2018, maar het kwam er nog altijd niet van.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.